Blogolj!

Sokasodj, ne hisztériázz!

Jelentem „mély magyar, hímsoviniszta, nőgyűlölő” vagyok. Szerintem nem, de ezt kaptam ma meg egy vitában. 

Egy harcias fehérnép, hogy ne mondjam amazon, szerint, akivel ma összekülönböztem a Facebookon egy ismerősöm bejegyzése alatt állította rólam mindezt. Hölgyismerősöm nehezményezte Kovács Ákos Kossuth díjas művész azon mondatát, amelyben arra utalt, hogy nők egyik feladata az anyaság. A vita alapja eleve egy csúsztatás volt, mert a Blikk (csak hiteles forrásból!) a fenti állítást, így torzítva adta a művész szájába: „A nőnek az a dolga, hogy gyereket szüljön.” 

Ezen sikerült összeugrani egy számomra ismeretlen asszonnyal, akiről kiderült, hogy amúgy két gyereke van, két munkája és naponta tizenkét órát dolgozik. Azt hiszem a gyermekei óvodás korúak lehetnek, mert abban a téves hitben él, hogy a lurkók az iskolában esznek, isznak és tanulnak, otthon már nincs semmi feladat velük. Jeleztem, hogy ez nem így van, mert amikor hazaérnek a gyerekek az iskolából, akkor azért még van mit tanulni. Meg amúgy is, ha napi tizenkét órát dolgozik, az egyszerűség kedvéért nyolctól nyolcig, akkor azért a gyermeknevelés feladataira nincs sok idő, de mondjuk a főzés lehetősége is sérül. Na amikor ezeket leírtam, akkor lettem demagóg, majd később a fentebb már említettek. Jelzem, megkérdeztem a feleségem, hogy mi a véleménye a velem kapcsolatban elhangzott állításokról. Nem értett egyet. 

Nyilván én sem fogadom el. A „mély magyart” még csak-csak, de azt meg nehezen tudom értelmezni. 

Azzal azonban tisztában vagyok – mert ez színtiszta biológia –, hogy nincs más választás, a nőknek kell gyereket szülniük, mert a férfiaknak ez a képesség és az ehhez szükséges szervek nem állnak a rendelkezésükre. A születés meg ugye azért fontos, hogy folyamatosan benépesítsük a Földet, vagy éppen azért, hogy 100 év múlva is magyarok éljenek a Kárpát-medencében, de ez egy másik demográfiai történet. Kovács Ákos – akit nem tisztem megvédeni, nem is szorul rá – az „anyaszereppel” kapcsolatban vélhetően klasszikus értékekre gondolt. A szülés utáni gyereknevelésre, a családi otthon melegének megteremtésére, a család összetartására utalhatott. 

Ez, így a XXI. század elején túlságosan is idealista elképzelés, hiszen a családok jelentős része most kászálódik ki a svájci frank hitelek csapdájából, meg amúgy is minden bajuk van. A feleségek és a férjek szerepei összemosódnak. Nyolc-tíz órát kell dolgoznia mindkét félnek, hogy megteremtsék a megélhetés feltételeit. Ilyen formán anya is sokat dolgozik, de apa is főzhet, vagy moshat – részemről ez rendben is van, csak teregetni ne kelljen, mert az hosszútávon senkinek sem jó, és ebben a tekintetben lelkes sem vagyok. 

Nem akarom magam ismételni, de egy dologban nem tudunk részt venni: a születésnél maximum lelki támaszt tudunk nyújtani és ha összekapjuk magunkat, mi férfiak, akkor nem ájulunk be a sarokba egy nehezebb ponton. Ráadásul be kell látni: anya és gyermeke között olyan kapcsolat alakul ki a születéskor és az azt követő hónapokban, amely apa és gyermeke között sosem jöhet létre. 

Ez is a természet törvénye. 

És, ha nem lenne elég az, amit Kovács Ákos mondott, még Kövér László házelnök is belement a témába a Fidesz vasárnapi kongresszusán. „Nem akarjuk, hogy Magyarország olyan jövőtlen társadalommá váljon, ahol férfigyűlölő nők és feminin férfiak a gyermekekben, családokban csak az önmegvalósítás akadályát látják. Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk.”

Még szép! 

A vicc az egészben az, hogy általában a szinglik és az agglegények tiltakoznak a házasság intézménye ellen. A gyermektelen párok pedig a gyermekvállalás ellen. 

Tudják mit, kedves tiltakozók? Azt csinálnak, amit akarnak! De aki önökhöz képest más elveket vall, annak ne akarják a fejét venni. Hagyják meg nekik is a gondolkodás és a vélemény szabadságát, amihez önök is ragaszkodnak, ha a saját álláspontjuk harsogásáról van szó. 

És sokasodjanak! Legyen sok unokájuk!

Ha lehet, akkor ne csináljanak vihart a biliben. Abban egészen másnak van helye, de ahhoz meg gyerek kell...

Kecskés István
http://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/23199/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?