Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a blogstaron (2015. augusztus 24. - 30.)

Ez a hét a Hold jegyében telet. A félhold és a telihold egyaránt jellemezte. Mi kereknek látjuk, ahogy Tóth-Almási Berke szép képén is:

 A szombat nemes és egyben gyászos emléknapja Mohácson is a hold jegyében telt. A mohácsi csata évfordulóján mutatta be a Magyar Nemzeti Bank a Nemzeti emlékhelyek sorozatban kibocsátott emlékérmék második darabját, Szabó Virág képzőművész emelkedett és csodaszép alkotását (minő véletlen, pont egy keresztény-iszlám konfliktusról…).

 

 De oldalunk más aspektusból is vizsgálta napjaink népvándorlását – a félhold árnyékában. Csúri Ákos publicisztikájában azt vizsgált, hogy az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker vajon tényleg egy csörgősipkás DJ, vagy esetleg valahol még politikus. Bayer Zsolt a hazai vetületet nézte meg az elmúlt hét legnagyobb tragédiája kapcsán – 71 migráns halott egy furgonban –, és döbbenten tapasztalta: a mindig jókedvű Szanyi Tibor szocialista EP-képviselő még ebben is a magyar kormányfőt látja. De nem ment el a téma mellett – immáron a német kancellár sokakban biztosítékot kiverő kijelentése kapcsán – „demagóg” sem, aki egyben a hét legszívszorongatóbb, több mint 60 ezres olvasótábort vonzó bejegyzését is írta Wilhelm Fruzsina tragikus svédországi kálváriája kapcsán. A kettős mérce újabb példáját tárva elénk.

A sport világában e héten kritikus bejegyzéssel jelentkezett nagy kedvencünk, a Trollfoci, rávilágítva a bugyuta lájkgyűjtés és a magyar mezek iránti összefüggés arisztotelészi logikájára.

Mindeközben reneszánszasszonyunk megosztó és izgalmas blogot jegyzett a „mindent a praktikusság alá rendelünk” divatos témakörében.

Míg Az ember lánya rábukkant egy fantasztikus magyar csodára, és Glaser Katalin Három nagymamájáról, valamint a sikeres, minőségi magyar animációról értekezett – sokak örömére.

Nem maradt más hátra, mint a tyúkhúsleves és a jövő hét. Az sem lesz unalmas.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/19957/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?