Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a blogstaron (2015. november 23.- november 29.)

Advent első vasárnapján a gyerekek már a jövő vasárnapra, december 6-ára készülnek, és ennek fényében a blogstar is megleste, amint szombaton Magyarországra érkezett a Mikulás. De ez a kedves jelenetsor sajnos csak a terror árnyékában kerülhetett a hírekbe, hiszen egy hete terroristákat fogtak Magyarországon, akik – mint ez kiderült – Orbán Viktor elleni támadásra készültek. S miközben az európai jogrendszert is átalakítják a terrorizmus elleni harc jegyében, addig a törökök nemes egyszerűséggel lelőnek egy orosz vadászgépet és szemet hunynak a katapultáló pilóta lemészárlása felett. Bayer Zsolt blogjában nem is hagyta ezt észrevétlenül…

Megérkezett a Mikulás (Fotó: blogstar.hu)

Megérkezett a Mikulás (Fotó: blogstar.hu)

A migránskérdéssel foglalkozott Csúri Ákos is két írással, egyikben a számok nyelvén forintosította az egy-egy migránsra éves szinten fordítandó összeget, a másikban pedig egy Németországban dolgozó cseh egészségügyi szakember döbbenetes tapasztalatait osztotta meg. Kisember blogjában Merkel felelősségét firtatja, míg egészen más vetületben, de a témához kapcsolódik Leander kitűnő írása, amely az utasok – azaz a MI – biztonságának oldaláról néz körbe.

WAS?!

Hanczár János egy szívhez szóló és rengeteg megosztást elérő bejegyzésében a csángók világába kalauzolta olvasóinkat, így advent első vasárnapján érdemes még egyszer elolvasni. Mint ahogy Trollfocink bejegyzését is, amelyből feketén-fehéren kiderül, hogy miért is nyerjük meg a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságot.

Csángók (forrás: Magyar Néprajzi Lexikon)

Király GáborErről írtunk 2015. 48. hetében, és most már nem maradt más hátra, mint a tyúkhúsleves és a jövő hét, amelyen az Andrások, Ferencek és Miklósok készülnek nevüknapjának ünneplésére, a kisgeyermekes szüklők pedig arra, hogy vajon virgácsot vagy almát hozzon-e Mikulás. Esetleg mindkettőt egyszerre?

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/22776/pics/14487921581554048_800x600.jpg
heti összefoglaló
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?