Blogolj!

A kürtőskalács hungarikum és kész

Érdekes világot élünk. A derék románok biztosan örülnének, ha sikerülne egy újabb magyar terméket románná nyilvánítani. Mint ahogy a Kárpát-medence ősi román földdé változott, még a dákok is ősi románokká lettek. A rómaiakról nem is beszélve.

A magyarok nem is léteznek, vagy ha még is, akkor szerintük bozgorok, azaz hazátlan népség. No meg, ha a kiváló szlovákok a Pozsonyi csatát képesek voltak az uniós referencia filmjükben saját dicsőségükként felmutatni, a románok mennyivel kevesebbek náluk?

Ahogy a székelyek is ugye elmagyarosított románok ugye, úgy hontalanok kürtőskalácsa helyett a colac secuiesc, vagy cozonac secuiesc a rendes becsületes román neve ennek az édességnek ugye.

Ez ám a romanikum! Na most: ezek a nyavalyás lengyelek       kurtoszkalacznak vagy węgierski kołacznak mondják, ami szemen szedett rágalom, vagy mi, de még az angolok is a Kurtosh Kalach kifejezést használják rá, ami egyenesen rasszista irányba hajlik el a derék románok ellenében. Ám a román nemzet elegánsan, ahogy szokott, most is visszavág. Így: a németek úgy tartják, hogy Schornsteinkuchen e sütemény eredeti neve, és ha már ez a neve, akkor német. Itt van egy kis bukfenc, mert ha német, akkor hogyan román?

Hát úgy, hogy én, Achim Irimescu, aki nagy brüsszeli kapcsolatokkal rendelkezem, és jó ismerője vagyok az uniós szabályoknak, és a megszorításoknak, azt mondom, hogy a kürtőskalács román. És ha ez a Fazekas Sándor a nem létező magyarok nem létező minisztere most jól bejelentette, hogy „Ellenszavazat nélkül hungarikummá nyilvánította a kürtőskalácsot a Hungarikum Bizottság”, akkor majd mi meg jól megmondjuk az uniónak, hogy ez meg nem igaz. Hoppá! És azt is vegye tudomásul az a miniszter, hogy a gulaş,meg a papricaş szavakat is tőlünk lopták ezek a nem létező magyarok, csak mi azután visszaloptuk tőlük. De ez még semmi. A történelem az nem tréfál. Pár évszázaddal ezelőtt láttuk, hogy ezek a nem létező magyarok úgynevezett városokat építenek. Innen ered a mi orszavunk.Pontosítok, ez épp fordítva van.Hogy miért?Azért mert én azt mondom.  

Az alábbi szöveg is sokat elárul a mi igazságunkról:  

Részlet Ferattiné Kálnoki Ágnes 1723-ban Jászvásárról írt leveléből, amelyben először jelenik meg a "kürtő kaláts" szóösszetétel. A levél eredetije a Kolozsvári Állami Levéltárban található. 

Én a romániai mezőgazdasági miniszteri tárca várományosa kijelentem, illetve bejelentem, hogy akkor is úgy lesz, ahogy én akarom, mert a fenti sorokban olvasható Jászvásár sem létezik, Iași a neve és a Kolozsvár szót sem értem. Az valami oraş? 

Hanczár János

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/22891/pics/14491601786217605_800x600.png
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?