Blogolj!

Az Economist olvasóinál Orbán a nyertes

Donald Trump, Marine Le Pen társaságában látható Orbán Viktor az Economist címlapján, a vezércikk címe: „Játék a félelemmel.” Meglehet, a hazai balliberális média örömkönnyeket hullatott, ám rossz hírünk van számukra, az angol nyelvű cikkhez hozzászólóknál az európai események által hosszú ideje visszaigazolt magyar miniszterelnök a nyertes, az Economist olvasói idéznek tőle.

A boldogtalan Economist csak arról feledkezik el, hogy ha a kommentelők nem használnak bizonyos szavakat, nincs ok a moderálásukra, törlésükre, így véleményük megjelenik és ellensúlyát képezi a buta és sunyi firkálmánynak.

A lap szerint a populista politikusok szerint az elit önző, nem foglalkozik az átlagemberek problémáival. Most pedig már azt mondják, az elit, illetve a kormány nem tudja megvédeni polgárainak biztonságát.

Fájdalom, ezt bizony a hozzászólók is így látják: „The elites of the US and Europe suck. It`s as simple as that. They are incompetent buffoons who haven`t a clue.”

Támadás éri a fehér középosztálybeli férfiakat, akik rettegnek attól, hogy a fiatal és dinamikus bevándorlók elveszik a munkájukat.

Erre ez volt a legjobb hozzászólás: „The populist white man is wrong because he is uneducated, lazy, intolerant, sexist and violent. But Islam is good. Got it.”

De valójában kik is játszanak a félelemmel? „Fear ..playing with.... Who? - the liberals that`s who. The weapon liberals used is to harangue ,shame. browbeat, humiliate , lambaste and degrade anyone with an opinion different to their own was to label someone as "POLITICALLY INCORRECT " This putdown was converted into law - outspoken individuals could be prosecuted and jailed for " Hate speech" giving their censorship real teeth.”

Aztán az Economist szerint a félelemkeltő populista politikusok fenyegetést jelentenek a nyitottságra, a toleranciára, a nyugati világ értékeire.

Persze az emberek nem hülyék (a fogyatkozó balliberálisok leghangosabb eszelőseit leszámítva) és tisztában vannak azzal, mi jelent veszélyt az európai keresztény kultúrára.

„Islam is incompatible with Western values. Sharia law the foundations of Islamic belief states that women are of lower status than men (like children).”

„Liberalism: Drunk with delusion”

„The liberals suicidal multiculturalism and political correctness ideology are getting tiresome. People are tired of the attacks on their own culture by the liberals.”

És valóban Trump, Le Pen vagy Orbán lenne a gond?

„The problem is not Trump Or Le Pen, but the level of bigotry still prevalent in mostly liberal societies which makes them possible. They are articulating deep angst, fears and a sense of deprivation which many have.”

„Come on. London and New York messed up big-time in 2008/9. They also dream of Mohammedising Europe. They ignore that Mohammedism is 100% anti-freedom. Trump, Le Pen and Orban are a healthy correction to something which can only be called a Bad Dream.”

Aztán akad, aki egyenesen a magyar miniszterelnöktől idéz.

"Liberalism used to mean fighting for freedom. Today it means the opposite." (Prime Minister Viktor Orbán)”

Meglehet, az Economist-címlap láttán a hazai balliberális média örömkönnyeket hullatott, ám Orbán Viktor, akit folyamatosan és hosszú ideje igazolnak az európai események, az olvasóknál nyerésre áll.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/23077/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?