Blogolj!

EZ TÖRTÉNT A HÉTEN ÉS ERRŐL ÍRTAK A BLOGSTARON (2015. DECEMBER 07.- DECEMBER 13.)

Advent harmadik hetében, a sok csokoládé és mézeskalács sem segített abban, hogy az emberek reálisabban tekintsenek a világban megfigyelhető tendenciákra. Inkább a múltba tekintés hatotta át ezt a hét napot. A Mikulás a virgácsait is mintha mind Magyarországra hordta volna, ahogyan azt Nega országimázsunk rombolásáról meg is írta. Holott Európa nagy része már érti, hogy a politikai korrektség nem megoldás a migráns kérdésre sem, mert Merkel asszony szavai elhalkultak, s hitele is egyre alábbhagy. Demagógunk erről a drámai fordulatról is beszámolt.

Magyarország tehet a párizsi merényletről?

A politikai korrektség Tibiatyáéknál is meg-megborította a korsót, nem igazán értik, miért kell a viccet is átértelmezni, ahelyett, hogy vidámsággal segítenénk a nehézségek feldolgozását.

Sajnálatosan a héten Sebastiano Riccitől is elvitatták korhű elveit. Bádog blogunkban is megjelenik az értetlenség, amivel egyet kell értsünk. Hogy lehet rasszizmust keresni egy tizenhetedik századi kisdedábrázolásban?

Ricci: Szent család angyalokal

Média közmunkásaink is hasítottak a héten. Ha a jelenben nem találtak kapaszkodót hát kerestek a múltban, a részegen lövöldöző köztársasági elnök történetével próbáltak olvasót találni maguknak. Jogi blogunkban beszámoltunk a részletekről. Szintén a média híréhségét taglalja a Klikk-ben szerzőnk, aki a magyar télből szívből vágyik Ibiza langyos vizeire, de azért figyelmeztet minket a hírek valós értékeire is... 

A hét második felére, a céges karácsonyi partyk egész évben felemlegethető bevállalós bulijaira reflektál Reneszánszasszonyunk, aki felhívja figyelmünket, hogy ami Bridget Jonesnak jól áll a képernyőn, attól az imázstól mi lehet, hogy megszabadulnánk már aznap, de nagy valószínűséggel, nem hallgatnánk egész évben a rólunk szóló pletykák variációiban.

A hétvégét a futball Európa Bajnokság sorsolását is figyeltük, de élő közvetítésünk a Fradi-Újpest mérkőzésről is sokakat vonzott. Trollék a foci egy másik aspektusát is megmutatták, sokak kedvence Wukovics László, futballpálya melletti szatíráját vette górcső alá.

Wukovics László

Erről írtunk 2015. 50. hetében, és most már nem maradt más hátra, mint a mézeskalácsok díszítése a szegfűszeges narancsillat és a jövő hét, amelyen Etelka, Lázár, Töhötöm nevű olvasóinkat is köszöntjük, s meggyújtjuk a 4. gyertyát.

2
https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/23106/pics/lead_800x600.jpg
heti összefoglaló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
tündérördög 2015-12-13 15:22:30
Bocs, nem októbertől, hanem az indulástól nem írtunk ide semmit.
Válaszolok
tündérördög 2015-12-13 15:20:04
Istenem, én már megint nem írtam semmit, pont, mint egy pár hete, akkor is ott függött a szerkesztőség szeme előtt a blogstar.hu oldala, akkor sem írtam semmit. Vannak, akik itt semmit nem írnak ide már októbertől, csak a hirdetési kattintás számot növelik. Értjük mi ezt..
Hja, azt ki köll érdemelni, hogy megemlítődjünk. Volt ez már így nagyon sokszor, ld. Habsburg fennhatóság, három T, stb.Talán, ha egy kis globális kultúrával próbálkoznánk, lehet.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?