Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Sokasodj, ne hisztériázz!

Jelentem „mély magyar, hímsoviniszta, nőgyűlölő” vagyok. Szerintem nem, de ezt kaptam ma meg egy vitában. 

Egy harcias fehérnép, hogy ne mondjam amazon, szerint, akivel ma összekülönböztem a Facebookon egy ismerősöm bejegyzése alatt állította rólam mindezt. Hölgyismerősöm nehezményezte Kovács Ákos Kossuth díjas művész azon mondatát, amelyben arra utalt, hogy nők egyik feladata az anyaság. A vita alapja eleve egy csúsztatás volt, mert a Blikk (csak hiteles forrásból!) a fenti állítást, így torzítva adta a művész szájába: „A nőnek az a dolga, hogy gyereket szüljön.” 

Ezen sikerült összeugrani egy számomra ismeretlen asszonnyal, akiről kiderült, hogy amúgy két gyereke van, két munkája és naponta tizenkét órát dolgozik. Azt hiszem a gyermekei óvodás korúak lehetnek, mert abban a téves hitben él, hogy a lurkók az iskolában esznek, isznak és tanulnak, otthon már nincs semmi feladat velük. Jeleztem, hogy ez nem így van, mert amikor hazaérnek a gyerekek az iskolából, akkor azért még van mit tanulni. Meg amúgy is, ha napi tizenkét órát dolgozik, az egyszerűség kedvéért nyolctól nyolcig, akkor azért a gyermeknevelés feladataira nincs sok idő, de mondjuk a főzés lehetősége is sérül. Na amikor ezeket leírtam, akkor lettem demagóg, majd később a fentebb már említettek. Jelzem, megkérdeztem a feleségem, hogy mi a véleménye a velem kapcsolatban elhangzott állításokról. Nem értett egyet. 

Nyilván én sem fogadom el. A „mély magyart” még csak-csak, de azt meg nehezen tudom értelmezni. 

Azzal azonban tisztában vagyok – mert ez színtiszta biológia –, hogy nincs más választás, a nőknek kell gyereket szülniük, mert a férfiaknak ez a képesség és az ehhez szükséges szervek nem állnak a rendelkezésükre. A születés meg ugye azért fontos, hogy folyamatosan benépesítsük a Földet, vagy éppen azért, hogy 100 év múlva is magyarok éljenek a Kárpát-medencében, de ez egy másik demográfiai történet. Kovács Ákos – akit nem tisztem megvédeni, nem is szorul rá – az „anyaszereppel” kapcsolatban vélhetően klasszikus értékekre gondolt. A szülés utáni gyereknevelésre, a családi otthon melegének megteremtésére, a család összetartására utalhatott. 

Ez, így a XXI. század elején túlságosan is idealista elképzelés, hiszen a családok jelentős része most kászálódik ki a svájci frank hitelek csapdájából, meg amúgy is minden bajuk van. A feleségek és a férjek szerepei összemosódnak. Nyolc-tíz órát kell dolgoznia mindkét félnek, hogy megteremtsék a megélhetés feltételeit. Ilyen formán anya is sokat dolgozik, de apa is főzhet, vagy moshat – részemről ez rendben is van, csak teregetni ne kelljen, mert az hosszútávon senkinek sem jó, és ebben a tekintetben lelkes sem vagyok. 

Nem akarom magam ismételni, de egy dologban nem tudunk részt venni: a születésnél maximum lelki támaszt tudunk nyújtani és ha összekapjuk magunkat, mi férfiak, akkor nem ájulunk be a sarokba egy nehezebb ponton. Ráadásul be kell látni: anya és gyermeke között olyan kapcsolat alakul ki a születéskor és az azt követő hónapokban, amely apa és gyermeke között sosem jöhet létre. 

Ez is a természet törvénye. 

És, ha nem lenne elég az, amit Kovács Ákos mondott, még Kövér László házelnök is belement a témába a Fidesz vasárnapi kongresszusán. „Nem akarjuk, hogy Magyarország olyan jövőtlen társadalommá váljon, ahol férfigyűlölő nők és feminin férfiak a gyermekekben, családokban csak az önmegvalósítás akadályát látják. Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk.”

Még szép! 

A vicc az egészben az, hogy általában a szinglik és az agglegények tiltakoznak a házasság intézménye ellen. A gyermektelen párok pedig a gyermekvállalás ellen. 

Tudják mit, kedves tiltakozók? Azt csinálnak, amit akarnak! De aki önökhöz képest más elveket vall, annak ne akarják a fejét venni. Hagyják meg nekik is a gondolkodás és a vélemény szabadságát, amihez önök is ragaszkodnak, ha a saját álláspontjuk harsogásáról van szó. 

És sokasodjanak! Legyen sok unokájuk!

Ha lehet, akkor ne csináljanak vihart a biliben. Abban egészen másnak van helye, de ahhoz meg gyerek kell...

Kecskés István
https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/23199/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?