Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Akikért gyertyát égettünk 2015-ben - I. rész

Rövid visszatekintésünkben megemlékezünk az idén elhunyt közszereplőkről, művészekről, „híres emberekről”. De a V’Moto-Rock örökbecsű dalát, a Gyertyákat minden 2015-ben elhunyt ember emlékének ajánljuk. Az első részben 2015. első negyedévére tekintünk vissza.

2015 januárjában nem várt sokat a Nagy Kaszás, már az év 3. napján lecsapott, amikor is Leyrer Richárd (66) MOB alelnököt, a Nemzetközi Kick-box Szövetség (WAKO) alelnökét és a Magyar Kick-Box Szövetség elnökét ragadta magával. S ha már sport: Buzánszky Jenő (89) olimpiai bajnok labdarúgó, az Aranycsapat utolsó élő tagja, a nemzet sportolója is elköszönt az e világ léttől. Jenő bácsi – amíg bírta erővel – fáradhatatlanul járta a Kárpát medence magyar lakta településeit élménybeszámolóival, de sokat köszönhetnek neki az óvodások is, hiszen az Ovi-foci Alapítvány alapítójaként pályaátadókon szerettette meg a világ legnépszerűbb játékát a legfiatalabbakkal. A Nagy lépés, kis cipőben dal az ő gondolatait tartalmazza.

BUZÁNSZKY JENŐ

De ebben a hónapban hagyott itt bennünket Zsombolyai János (76) Balázs Béla-díjas filmrendező, operatőr, érdemes művész, a kultikus A kenguru és a Magic – A Queen Budapesten című filmek rendezője.

Live in Budapest bemutatója, szemüvegben Zsombolyai János

QUEEN A DUNÁN

S a művészeknél maradva: Gordon Zsuzsa (85) Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész és Oberfrank Géza (78) Liszt Ferenc-díjas karmester, érdemes és kiváló művész is lelépett a földi színpadról, miként kedvenc kobold-manónk, Gross Arnold (85) Kossuth-díjas grafikus, festőművész, a nemzet művésze sem lep már meg minket apró madaraival többet.

Megfestett Gross…

Gross Arnold

Egy Gross-csoda

A média világában is sorjáztak a nekrológok, hiszen Réti Ervin (86) és Andrassew Iván (62) újságírók mellett Hankiss Elemér (86) Széchenyi-díjas szociológus, irodalomtörténész, a Magyar Televízió korábbi elnöke (többek között a Társadalmi csapdák, Diagnózisok, Az emberi kaland szerzője) és Kővári Péter (72) újságíró, szerkesztő (Magiszter, Delta, Mindentudás Egyeteme), a Magyar Televízió egykori alelnöke is januárban halt meg. S ekkor búcsúztunk S. Nagy István (81) dalszövegírótól, kinek slágerszövegeit (például: Millió rózsaszál, Elmegyek, Szóljon hangosan az ének, Gedeon bácsi, Múlnak a gyermekévek, Csavard fel a szőnyeget) valóban az egész ország ismeri.

Hankiss Elemér

S. Nagy István

Zsüti és Szenes Iván mellett S. Nagy István, balról a harmadik

A tudomány világa Pásztor Emil (88) Széchenyi-díjas orvos, akadémikust gyászolta, miközben a közéletet is veszteség érte, hiszen hosszú, súlyos betegség után elhunyt Lasztovicza Jenő (53), a Fidesz országgyűlési képviselője.
Az év második hónapjában a művészvilág veszteséglistáján Bitskey Tibor (85) Kossuth-díjas színész, a nemzet színésze (Rákóczi hadnagya, Légy jó mindhalálig, Egri csillagok et cetera), Banovich Tamás (89) Balázs Béla-díjas filmrendező, forgatókönyvíró, díszlettervező, érdemes művész, Erdélyi Zsuzsanna (94) Kossuth-díjas néprajztudós, a nemzet művésze, Fodor Ákos (69) költő, műfordító, Varga Magda (93) operaénekes, érdemes művész szerepel. S megtért Istenéhez Schweitzer József (92) Széchenyi-díjas nyugalmazott főrabbi is.

Bitskey Tibor

Március tavaszvárása is gyásszal töltötte meg mindazok szívét, akiknek fájt Gereben Ágnes (67) irodalomtörténész, műfordító, kritikus, Reszeli Soós István (52) labdarúgóedző (Tiszakécske, Győri ETO), Molnár Lajos (68) orvos, a vizitdíjat bevezető volt SZDSZ-es egészségügyi miniszter, Dömölky János (76) Balázs Béla-díjas rendező, érdemes és kiváló művész elvesztése. A képzőművészek Solti Gizella (83) Kossuth-díjas iparművészt, gobelintervezőt, a nemzet művészét és Kubinyi Anna (66) Kossuth-díjas textilművészt, gobelintervezőt gyászolták.

Reszeli Soós István

Molnár Lajos

(folytatása következik)

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/23389/pics/lead_800x600.jpg
2015,év végi összefoglaló
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?