Nincs telitalálatos az ötös lottón
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 12. héten megtartott ötöslottó és Joker számsorsoláson a következő nyerőszámokat húzták ki: 22 (huszonkettő), 28 (huszonnyolc), 31 (harmincegy), 49 (negyvenkilenc), 78 (hetvennyolc). Joker: 403025. Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; a 4 találatos szelvényekre egyenként 1 845 470; a 3 találatos szelvényekre egyenként 21 335; a 2 találatos szelvényekre egyenként 1695 forintot fizetnek.
Blogolj!

Magyarországon történt 2015-ben - III.rész

Egy ideig nem indultak közvetlen vonatok nyugatra, a Keleti pályaudvar előtti tér megtelt migránsokkal. Másnap az ország több pontjáról migránsok ezrei gyalog indultak az osztrák határ felé. Év végi összefoglaló, 3. rész.


Július

Erősen indított a július. első napján a szakképző iskolák a KLIK-től a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásába kerültek, létrejöttek a szakképzési centrumok. A média területén nem elhanyagolható lépés, hogy egyesült a négy közszolgálati médiaszolgáltató. Elstartolt az új otthonteremtési program, a korábbi „szocpolt” felváltó családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK). S ha mindez nem lenne elég, akkor Budapesten közös kormányülést tartott a magyar és a szerb kabinet.

Az Országgyűlés elfogadta az e-kártya bevezetéséhez szükséges törvénymódosításokat. A számos eddigi okmányt kiváltó igazolványt felmenő rendszerben vezetik be, megválasztotta a jegybank felügyelőbizottságát, amelynek elnöke Papcsák Ferenc kormánypárti képviselő lett, a testületbe ellenzékiként csak a Jobbik által jelölt Nyikos László került be. Az Alkotmánybíróság határozatában kimondta: emberi jogi egyezménybe ütközik a magyar egyházakra vonatkozó törvény és kormányrendelet néhány rendelkezése, miközben újabb kormányzati tájékoztató kampány indítását jelentették be, hogy nyilvánvalóvá tegyék: a magyar reformok működnek. Hadrendbe állt a medinai háromdimenziós NATO-radar, ezzel teljessé vált a magyar légtérellenőrzés.

A Magyar Nemzeti Bank bejelentette, hogy az Értéktár Program keretében 4,5 milliárd forintért megvásárolta a Magyarországon fellelhető egyetlen Tiziano-képet. (A 2014 januárjában életre hívott program már számos nagy értékű műtárggyal növelte a hazai műkincsvagyont.)

Simicska Lajos nagyvállalkozó sem unatkozott a nyár közepén.  A Közbeszerzési Döntőbizottság hamis adatszolgáltatás miatt három évre kizárta a Közgép Zrt.-t a közbeszerzésekből, amit az első fokon eljáró Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság december 15-én jogszerűtlenné minősített. Lemondással megszűnt Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökének jogviszonya. Tállai András, az NGM államtitkára lett a NAV átalakításáért felelős kormánybiztos.

Simicska Lajos

Augusztus

Kulminálódik a migránshelyzet. A hónap elején a főváros vezetése a tömeges bevándorlás miatt úgy döntött, hogy önkéntesen igénybe vehető tranzitterületeket alakítanak ki a migránsok számára. A hónap közepén a kormány bejelentette, hogy kampányt indítanak a migrációs tranzitországokban, hogy világossá tegyék: nem érdemes elindulni Magyarország felé, illetőleg úgy döntöttek, hogy határvadász századok jönnek létre a rendőrségen belül, s több ezer rendőrt vezényelnek a déli határra. A hónap végén az osztrák A4-es autópályán, Parndorf közelében 71 menekült holttestét találták meg egy magyar rendszámú csempészjárműben. Az ügyben három bolgár és egy afgán gyanúsítottat tartóztattak le. Augusztus 29-ére elkészült a magyar-szerb határon a műszaki határzár első szakasza, a Magyar Honvédség „lezárta” a határt.

MIGRÁNSOK A KELETINÉL (fotó blogstar)

71 EMBER HALT MEG AZ EMBERCSEMPÉSZEK MIATT EBBEN A KISBUSZBAN

S bár ebben a hónapban Orbán Viktor kormányfő megbeszélést folytatott Dmitrij Medvegyev orosz kormányfővel, és eladta ingatlan-portfóliójának jelentős részét a Demján Sándor vezette TriGranit (ez volt Kelet-Európa legnagyobb ilyen jellegű tranzakciója), és az Európai Bizottság hivatalosan elfogadta a 2014-2020 közötti magyarországi vidékfejlesztési programot, és a kormány és a bankszövetség megállapodott, hogy piaci árfolyamon, de 31 milliárd forintos támogatással forintosítják a devizaalapú személyi és autóhiteleket, de el kell ismerni: a migránshelyzet mindent vitt.

Azért azt még emeljük ki, hogy a kormány döntött arról, hogy 2017. június 30-ig kiírják a 2014-2020 közötti európai uniós költségvetési ciklus minden magyar pályázatát, illetve, hogy a nemzeti ünnepen Polgár Judit sakkozó és Eötvös Péter zeneszerző vehette át a legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Szent István-rendet.


Szeptember    

A hónap első napjától az év végéig Magyarország látja el a balti országok légtérvédelmét, illetve Magyar Idők néven jelenik meg a Napi Gazdaság, amely vállaltan polgári, konzervatív, mérsékelten jobboldali, kormánypárti médium lett. Egy ideig nem indultak közvetlen vonatok nyugatra, a Keleti pályaudvar előtti tér megtelt migránsokkal. Miután másnap az ország több pontjáról migránsok ezrei gyalog indultak az osztrák határ felé, a kormány - az osztrák és a német kormánnyal egyeztetve - autóbuszokkal szállította a bevándorlókat az osztrák határra. A migránshelyzettel kiemelten foglalkozott a blogstaron a Bádog, az Átlagpolgár, a Hírek, a Nyúz, a Demagóg, a Kisember blog.    Az Országgyűlés megszavazta a tömeges bevándorlás kezelését célzó törvénycsomagot. Tranzitzónákat alakítottak ki a határon, létrejött a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet jogi kategória, és önálló büntetőjogi tényállás lett a határzár tiltott átlépése. A képviselők új jogosítványokat és feladatokat adtak a rendőrségnek, illetve a honvédségnek a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idejére.

Lemondott Hende Csaba honvédelmi miniszter, utóda Simicskó István, addigi sportért felelős államtitkár lett. Szeptember 15-én életbe lépett a jogi határzár és két (majd 18-án újabb négy) megyére kihirdették a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. A kabinet döntött a román határra építendő kerítés munkálatainak előkészítéséről is. 16-án migránsok Röszkénél az átkelőkapu bedöntésével próbáltak meg bejutni Magyarországra, a rendőrség könnygáz és vízágyú alkalmazásával szorította vissza őket. A jogi határzár életbe lépése után a migránsok Szerbiából Horvátország felé indultak, a horvát hatóságok buszokkal, regisztrálás nélkül szállították őket a magyar határra. Innen az osztrák határig vitték tovább őket a magyar hatóságok. 

RÖSZKÉNÉL AGRESSZÍVVÁ VÁLTAK A MIGRÁNSOK


Mindeközben a bírósági tárgyalótermekben is zajlott az élet. Részben módosította a vádat a sokmilliárdos sikkasztás miatt a K&H Bank egykori brókere, Kulcsár Attila és társai ellen egy évtizede kezdődött büntetőperben az ügyész. Letöltendő börtönbüntetésre ítélte első fokon Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatóját és Császy Zsoltot, az MNV volt értékesítési igazgatóját a Sukoró-ügyként ismertté vált perben a Szolnoki Törvényszék. A Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokú ítéletében társtettesként elkövetett kényszerítésben mondta ki bűnösnek és megrovásban részesítette Dávid Ibolya és Herényi Károly volt MDF-es politikusokat az UD Zrt.-üggyel összefüggő büntetőügyben.

A hónap utolsó napján Orbán Viktor miniszterelnök felszólalt az ENSZ Közgyűlésében, és New Yorkban megbeszélést folytatott Ronald S. Lauderrel, a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnökével.

(folytatjuk)

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/23439/pics/14513275388094667_800x600.jpg
2015,Belpolitika,év végi összefoglaló
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?