Blogolj!

Ezrek tüntetnek Kölnben, már Merkel is szigorítana

Többezres menekültellenes tüntetés kezdődött Kölnben. "Tiszteljetek minket. Nem vagyunk vadállatok, még akkor sem, ha meztelenek vagyunk." Ez olvasható azon a transzparensen, amelyet egy meztelen nő tart Kölnben, a főpályaudvarnál, ahol az arab és kisebb részben afgán elkövetők a feljelentések alapján legkevesebb 170 nőt zaklattak szexuálisan szilveszter éjszaka.

Mila Moiré svájci művész azért demonstrált meztelenül, hogy a szilveszter éjszakai támadók ne úszhassák meg büntetés nélkül.

Fotó: DPA

Angela Merkel ma bejelentette, hogy a szilveszteri történtek után szigorítana a menekültpolitikán. Angela Merkel szombaton a legnagyobb kormánypárt, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetésének ülése után azt mondta, változtatni kell a menekültügyi szabályozáson a Kölnben szilveszter éjszaka nők ellen elkövetett tömeges támadások fényében.

A német „polgárok és a menekültek nagy többségének érdekében” kell változtatni – fogalmazott Merkel szombaton Mainzban.

A CDU elnöksége az ülésen elfogadott egy Mainzi nyilatkozat című dokumentumot, amelyben a Németországba érkező menekültek számának korlátozását, az elutasított menedékkérők hazaküldésének felgyorsítását, a bűncselekményt elkövetők menedékjogtól való megfosztását és általában véve hatósági ellenőrzésük erősítését irányozza elő.

Merkel közölte: reméli, hogy a változtatásokról gyorsan meg tudnak egyezni a koalíciós partner szociáldemokratákkal.

A jelenlegi német szabályozás szerint csak akkor utasítottak ki valakit az országból, ha büntetése meghaladta a 3 évet, s jövőben ezt a határt eltörölnék, sőt még a felfüggesztett börtönbüntetésre ítélteket is kitoloncolnák.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/23770/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?