Blogolj!

Isztambulra ismét lecsapott a terror

10 halálos áldozata és 15 sebesültje van Isztambul kedvelt turistanegyedében, a Kék Mecsettől nem messze, egy szír elkövető által végrehajtott merényletnek. A híradások német és egy perui áldozatról szólnak.

Recep Tayyip Erdogan török államfő szerint merénylet volt az isztambuli támadás, egy szíriai származású öngyilkos merénylő követte el.

A robbanás helyi idő szerint tíz órakor történt, a halálos áldozatok mellett legkevesebb 15 sebesült is van. Egyelőre nem tudni magyar áldozatokról - nyilatkozta az M1-nek az isztambuli főkonzul, Hendrich Balázs. (Aki információt szeretne kérni a történtekről, az isztambuli magyar konzuli szolgálatot a következő telefonszámot hívhatja: 0090-533-375-8715.) A konzuli szolgálat a már városban lévőknek vagy oda utazni szándékozóknak azt tanácsolja, hogy regisztráljanak a szolgálat honlapján.

Törökországban ez már a sokadik robbantás, Ankarában tavaly ősszel 100, a szír határ mellett 30 áldozatot követeltek a merényletek.

Isztambulban tavaly januárban, majd augusztusban voltak merényletek, decemberben pedig egy repülőtér parkolójában következett be robbanás.

A török állami televízió öngyilkos merénylőről beszél. Ahmet Davutoglu török miniszterelnök biztonsági tanácskozást hívott össze Ankarában.

Fotó: AFP

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/23853/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?