Blogolj!

EZ TÖRTÉNT A HÉTEN ÉS ERRŐL ÍRTAK A BLOGSTARON (2016. JANUÁR 11.- JANUÁR 17.)

A héten is sok jeles eseménnyel lettünk gazdagabbak. Mindjárt arra ébredtünk hétfőn, hogy Nemes Jeles László filmje a Saul fia Golden Globe díjat kapott (ehhez ez úton is őszintén gratulálunk), majd csütörtökön megkapta azt, amire 27 éve nem volt magyar film esetében példa. Oscar-díjra jelölték. Filmszakadas blogunk teljes Oscar-áttekintést adott a jelölésekről képes-videós bejegyzésében. Nem volt mindenhol osztatlan az öröm. Akad, aki a film sikerében merítkezve akarta olvasói számát növelni, és ezért az sem volt neki drága, hogy a film kapcsán hazánkban antiszemita tömegekről írjon. Oldalunkon sokan nem értettek ezzel egyet.

Saul fiaSajnos több világsztár is elhagyott minket a héten, hétfőn David Bowie haláláról kellett hírt adnunk, aki minden generációra hatással volt, majd Alan Rickman is távozott, rá filmes blogunk emlékezett.

David Bowie

Alan Rickman

Migráns kérdésben is zajlanak az események. A sajtó hírzárlata után fény derült a szilveszteri kölni feljelentésekre, melyek a helybéli zavargásokhoz kapcsolódtak, mint azt Demagóg bloggerünk is és szerkesztőségünk is megírta már. Merkel asszony továbbra is foglalkoztatja a nemzetközi sajtót és Bayer Zsoltot, aki többféle szempont szerint vizsgálja a kancellár életét és döntéseit. Kisemberünket pedig felbosszantotta Faymann osztrák kancellár még viccnek is rossz elképzelése az osztrák határzárról, Schengen megszüntetéséről.

Faymann kancellár

Angela Merkel

Itthon is zajlik az élet! Maradunk LEGO-nagyhatalom, hiszen a gyár nemhogy kivonul, de még inkább beruház. Újabb munkaerő felvételével tovább segíti - mint azt az Ecoblogstar rovatából megtudhattuk - Kelet-Magyarország gazdasági felzárkózását. Tibi atya, aki blogoldalunk szavazói szerint az év embere lett, megnyitotta új kocsmáját, információnk szerint nagy sikerrel. Hogy miért pont ott és ez miben más, mint a Fröcsskocsma? Megtudjuk írásukból... Hosszú Katinka szerződése körül kialakult botrány Belamit is megihlette, de Tibi atya is fűzött hozzá pár gondolatot.

Tibiatya az év embere

A héten Miss Trollfoci kilétére is fény derült. Gondolatait videó is őrzi. Reneszánsz asszony pedig megpróbálta értelmezni a webes szórakoztató applikációk lelkivilágunkra tett hatásait és megpróbálja emberi tulajdonságokkal felruházni azt. Hátha megértjük működésüket!

Renszánszasszony

Hugh Jackman

Erről írtunk 2016. második hetében, és most már nem maradt más hátra, mint a jövő hét és ha jártunkban-keltünkben Hugh Jackmanra akadunk Budapesten, ne felejtsünk el köszönni neki. 

Címkék: 2016, Belpolitika, Bulvár
https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/24000/pics/lead_800x600.jpg
2016,Belpolitika,Bulvár
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?