Blogolj!

Ez nem bevándorlás, hanem bevándoroltatás

Nyolcadik kerület, Visi utca, Polgárok háza, ez a helyszíne Bogár László „Hol vagyon a vagyon” című új kötete bemutatójának. A közönség megtöltötte a termet, néhány üres széket láttam. Pár ápolatlan, rosszarcú és alkoholszagú alak ténfereg az előtérben, a szemközti kocsmából jöttek, róluk kiderül, hogy balliberális szerkesztőségekből érkeztek, elsődleges céljuk ennek megfelelően a közönség és az elhangzottak fikázása lesz.

A házigazda szerepét a jeles újságíró, a Kossuth Rádió vezető szerkesztője, Pásztor Zoltán töltötte be, aki az elején közölte, hogy sajnos a borkóstolás elmarad, mert a pincészet vezetője megbetegedett. Nem érintett a dolog, mert kocsival érkeztem, le kellett szállítanom az est után a közelben lakó egyik családtagnak egy fürdető kádat és egy mózeskosarat.

A házigazda pár friss hír kapcsán tett fel kérdéseket Bogár Lászlónak. Például, az amerikai és olasz külügyminiszter sajtótájékoztatóján hatalmas botrány volt, mert az egyik női résztvevő Kerry külügyért azzal vádolta meg, hogy az amerikaiak hozták létre az iszlám államot. Bogár László szerint annyit bizonyosan lehet állítani, hogy az amerikaiak a „let it happen” elve alapján legalábbis hagyták megtörténni a dolgokat. A globális világhatalomnak – ha úgy tetszik, a mögötte álló valódi, láthatatlan hatalomnak - ugyanis a káosz, a rendetlenség az érdeke, ezzel próbálja a hatalmát fenntartani, amely előbb-utóbb törvényszerűen bukásra ítéltetett, hasonlóan a portugál, spanyol, francia, holland, angol hatalmakhoz, birodalmakhoz képest.

Az Egyesült Államok érdeke a minél későbbi bukás, ezért próbál káoszt okozni az Európai Unióban, Oroszországban, az iszlám világban, és igyekszik fenntartani az állandó fenyegetést, zűrzavart, nagyon érdekes, hogy az egyébként kitűnő orosz-török kapcsolatok hogyan romlottak meg egy gombnyomásra. Észak-Korea is hasonló szerepet tölt be, mint a tálibok, az Al-Kaida, elképzelhető-e, hogy a nagyhatalmak ne tudnák 48 óra alatt elsöpörni ezt az ázsiai kommunista rendszert?

Mindeközben hét és félmilliárd lakosságával a világ katasztrófa felé halad, a szubszaharai övezetben, például Csádban a demográfiai problémák megoldhatatlannak tűnnek. De Nigériában is 2100-ra a második világháború utáni harmincmilliós népességet 800, azaz nyolcszázmilliósra prognosztizálják, miközben az országban 300 millió ember is csak úgy fér el, ha szorosan egymás mellé állnak.

Ez nem bevándorlás, hanem bevándoroltatás, utalt Bogár László az Európába özönlő migránshordákra, mire az ápolatlan balliberális firkászok gúnyosan mosolyogtak. Kedvem lett volna megkérdezni tőlük, hogy polgárháború sújtotta övezetekben ki veszi meg tőlük a rommá lőtt házukat több ezer euróért, főként úgy, hogy mindenki elköltözik arról a helyről. Az előadó szerint a valódi szervezőkre azért nem derült fény, mert aki információkat ad róluk saját és családtagjai életét kockáztatja.

Ez után következett az ellopott pénz kérdése. Bogár tanár úrszámításai szerint az elmúlt harminc évben 242 milliárd dollárnyi összeget loptak ki Magyarországról off-shore paradicsomokba, a legálisan, profit és jutalék formájában kivitt összeg 350 milliárdnyira tehető. És hogy a legjobb gazdasági színvonalon élő barakkból miért jutottunk el odáig, hogy a régióban is többen megelőztek bennünket? Bogár László szerint a mindenkori magyar hatalmi elit hozta a legrosszabb döntéseket az elmúlt harminc évben.

Az előadás végén siettem leszállítani a mózeskosarat és a fürdető kádat, bár volt olyan gondolatom, hogy a kádat behozom és ideiglenesen felajánlom a balliberális média ápolatlan jelenlevőinek, akik mint jól tudjuk, évek óta sikertelenül próbálják kiforgatni a közgazdász, egyetemi oktató és publicista gondolatait.

1
https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/24609/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
jános 2016-02-19 14:42:43
Isten éltesse Bogár László Urat! Sajnálom, hogy a kormányban nem tölt be szerepet, elkelne ott a kipróbált, remek gazdasági és egyéb kipróbált ötletei, tehetsége, annál is inkább, mivel már az Antal kormányban betöltött szerepe okán van már gyakorlata. De még nem késő... Amíg nem késő...
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?