Blogolj!

Orbán Viktor újabb győzelme

A megállapodás-tervezet - amelyet ma délelőtt adnak át a török miniszterelnöknek - egyik legfontosabb kikötése, hogy minden új, irreguláris, illegális bevándorlót, aki megérkezik a görög szigetek valamelyikére, visszafordítják Törökországba. Utóbbi államnak azt is vállalnia kell, hogy a tengeri és a szárazföldi határainak fokozott ellenőrzésével lezárja a csempészútvonalakat.

A görög szigetekről török területre történő költségeket az Európai Unió vállalja magára. Minden visszafogadott szír ellenébe az Európai Unió átvesz Törökországtól egy másik szír állampolgárt, aki innentől fogva hivatalosan és jogosan tartózkodik az unióban. A felső határ 72 ezer személy – emlékezzünk, itt is nagyon változott a hozzáállás, hiszen Ausztria kapott hideget-meleget, amikor az elmúlt időszakban napi felső limitet határozott meg.

Ám a törökországi menekülttáborokból érkező szíreket, nem kötelező kvótaként, hanem a tagállamok önkéntes felajánlása útján lehet csak befogadni, ez a kikötés pedig a magyar miniszterelnök politikájának egyértelmű sikerét jelenti.

Az Európai Unió cserébe sok mindent ígér Törökországnak, van benne szó esetleges, amint lehetséges uniós csatlakozásról, de ez annyira jövőbeni dolog még, hogy nem érdemes foglalkozni vele.

Amivel viszont igen, a vízummentesség. (A Törökországnak beígért 3, vagy még 3 uniós euró milliárd szintén nem lényeges, ennyi pénz azért van Brüsszelben.) A vízummentesség fontossága abban rejlik, hogy Törökország nyolcvanmilliós ország, 15 milliós kurd kisebbséggel, vagyis ha nem tartják be ígéreteiket, nem állítják le az illegális migrációt, akkor a vízummentességet sem kaphatják meg, mert abban az esetben az unió még rosszabb helyzetbe lavírozta magát.

Nem beszélve arról, Törökországnak azt is garantálnia kell, nem szaporodnak meg az arabul beszélő, hivatalos vagy hamis vízumot lobogtató „törökök.”

Szerencsére a most elfogadott dokumentumban is hangsúlyozták, a Törökországgal szembeni uniós vízumkényszer eltörlése akkor lehetséges, ha Ankara eleget tesz a vonatkozó előírások mindegyikének.

A vízummentesség tekintetében ráadásul kényes pont Ciprus, amely egészen elképesztő helyzetbe kerülhet a vízummal rendelkező, tömegesen érkező török állampolgárok miatt, jelenleg teljes erővel tiltakozik is.

Mindenestre, a migránsválság/népvándorlás bonyolultsága miatt még sok kérdés van, ma pedig Törökország akár boríthat is, annyi már bizonyos: a határzárhoz hasonlóan a kötelező kvótával kapcsolatban is a magyar miniszterelnök hónapokkal korábbi véleményének igazságát látták be a 28-ak vezetői.

A jelenlegi uniós csúcs első köre jelenleg itt tart.

Forrás: hirado.hu

1
https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/25923/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
lényeglátó 2016-03-20 06:20:02
300 évet elkésett! Emlékezzünk régi "bevándorlóinkra!"

A valóban nemzeti érdekű orosz cár üldözötteire!
Széchenyi „ez a népcsoport (zsidók) a jogtalanság „minden mindegy” hangulatában folyamodott csalásokhoz, amely a jobbágyság eladósításához, tömeges elárverezéséhez! (Lásd deviza hitel kormányzati kényszer rásegítéssel!) Úgy látja nem lett volna szabad az elmúlt évtizedekben olyan hatalmas tömegekben beengedni őket, amelyikre egyik országban sincs példa! S hogy ez nálunk mégis megtörtént, azt nemzeti közömbösségünknek tudja be. Az ország lakosság a zsidók 11%-ával érte el a magyarul beszélők 51% arányát 1910-es népszámláláskor!
Az adózó nép szegénységének veszedelmesebb forrása nem lehet, mint a zsidók szemlátomást való szaporodása. Mely országban a zsidók megszaporodnak, az vagyoni végromlás szélén áll. (A szatmári adózó nép állapotárul, 1830)*** "Kölcsey Ferenc:
"El fog jönni az a nap, amikor minden olyan népnek, akik között zsidók laknak, fel kell tennie a kérdést, hogy mindannyiukat kiutasítja; ez a kérdés az élet és halál kérdése lesz, az egészség vagy krónikus betegség kérdése, a békés létezés vagy az állandó szociális láz kérdése." Liszt Ferenc
"A zsidókat felszabadítják, Magyarország az ő birodalmuk lesz, az új Paradicsom négy folyóval, három heggyel és a kettős kereszttel. És az Apokalipszisben én, szerencsétlen, főszerepet játszom." Széchenyi
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?