Blogolj!

Eltűnt az EgyptAir Párizs-Kairó járata (Folyamatosan frissül)

Azeri gép, amerikai gép

Lezuhant az azerbajdzsáni Silk Air légitársaság egyik teherszállító repülőgépe Afganisztánban, és hétfős személyzete életét vesztette - jelentette be csütörtökön az azeri polgári légi irányítás.

A gép nem sokkal azután zuhant le még szerdán, hogy felszállt az afganisztáni Camp Dwyer katonai támaszpont repülőteréről. A személyzet tagjai azeriek, ukránok és üzbégek voltak.

Ma hajnalban lezuhant egy amerikai bombázógép is, itt nem tudnio áldozatokról.

8 h 18

Fél kilenctől válságértekezlet az Elysée-palotában.

8 h 16

Lapértesülések szerint lezárták Kairóban a hármas terminált, oda csak az utasok mehetnek be. Azokat a hozzátartozókat, akik az eltűnt gépre vártak, beterelték egy másik váróterembe, ahol orvosok és tolmácsok is segítik őket

8 h 14

PIsmeretes, tavaly októberben pokolgép okozta a Sínai-félszigeten lezuhant orosz utasszállító katasztrófáját, amelyben 224-en vesztették életüket. Ezt követően őrizetbe vették az egyiptomi Sarm es-Sejk repülőterének két dolgozóját. 

8 h 12

A gépen 15 francia, 30 egyiptomi, egy brit, egy belga, két iraki, egy kuvaiti, egy szaúdi, egy szudáni, egy csádi, egy portugál, egy algériai és egy kanadai állampolgár utazott. Nincs hír arról, hogy magyar állampolgár lett volna az utasok között. Az uatsok között egy gyerek és két csecsemő is volt.

8 h 10

Egyiptomi légiforgalmi irányítók szerint tengerbe zuhanhatott a gép, szóvivőjük azt mondta, hogy a repülő még azelőtt tűnt el a radarernyőkről, hogy belépett volna az egyiptomi légtérbe. 

Az Egyptair tájékoztatása szerint a gép 280 kilométerrel az egyiptomi partok elérése előtt tűnt el.

8 h 05

A flightradar24.com szerint innen adott jelet utoljára a gép.

Eltűnt a radarernyőről csütörtök hajnalban az EgyptAir egyiptomi légitársaság Párizsból Kairóba tartó MS804-es járata – közölte a légitársaság az egyik közösségi oldalon. A repülőgép 66 emberrel, 56 utassal és 10 fős személyzettel a fedélzetén szerdán 23.09 órakor szállt fel Párizsból, és kairói idő szerint 2.45 órakor veszett nyoma.

A légitársaság először azt a tájékoztatást adta, hogy a repülő mintegy 80 mérföldre, nagyjából 10 percre az egyiptomi légtértől tűnt el, majd ezt pontosítva azt írta: a repülőgép 10 mérföldet tett meg Egyiptom légterében mielőtt eltűnt. A repülő 37 000 láb, körülbelül 11 300 méter magasan repült, amikor nyoma veszett.

A flightradar24.com járatkövető honlap adatai szerint az eltűnt repülő egy 2003-ban gyártott Airbus A320-as, utolsó ismert helyzete pedig a Földközi-tenger fölött volt. A honlap adatai megerősítik, hogy a gép 37 000 láb magasan repült. Utolsó ismert sebessége 534 csomó, ami körülbelül 990 kilométer óránként.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/27358/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?