Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (július 18. – július 24.)

A hét történéseit beárnyékolta a múlt heti nizzai támadás, aminek utózöngéiről olvashattunk bőven. Sarkozy volt francia elnök elég kemény szavakkal illette a helyzetet, de az Ez a tuti még ezzel sem értett egyet.  A „vagy ők, vagy mi” helyzetre tökéletes példa az is, ami az egyik kiskunhalasi menekülttáborban zajlott, ahol – Migráció blogunk beszámolója és szokás szerintbalhé kerekedett a migránsok között. Nem csoda, ha az ellenszenv irántuk enyhén szólva is megerősödik, az viszont igencsak vicces, hogy a Zsidó Világkongresszus elnöke egyenesen lenácizza Magyarországot, de már-már ez is a „szokásos” kategóriába sorolható. Azonban úgy tűnik máshol is sokaknak szúrja a szemét az, ha egyesek kiállnak a saját hazájukért, és – Demagóg nagyszerű írásából megtudhattuk – szembe mennek akár Merkellel is.

Ronald S. Lauder épp a náci szót ízlelgeti

Az elmúlt pár nap szörnyű eseményei hatására sokan klaviatúrát ragadtak, és nem tetszésüket fejezték ki a tarthatatlan helyzettel kapcsolatban, vagyis, hogy képtelenség integrálni ennyi különböző kultúrájú embert, és Merkel politikája nem mehet így tovább.

Merkel még mindig nem érti...

Egy idő után csak rá kell döbbennie majd, hogy baj van, nagy baj, hiszen nem csak a nizzai, hanem napokkal később a müncheni lövöldözés is bizonyította, hogy itt valami baromira nem stimmel. Ezt pedig nálunk már régen felismerték, és ahogy az Átlagpolgár egy évvel ezelőtti írása ezt ki is fejti, ugyanúgy igaz manapság is.

A vérfürdő újabb állomása: München

Valakinek ki kell mondania végre, hogy mivel állunk szemben

A „botrányos” írás párhuzamba állította a nándorfehérvári csatát a jelenkori helyzettel, melynek évfordulójáról is megemlékeztünk a héten.

560 éve volt a nándorfehérvári csata

És, hogy a szomorú valóság mennyire bizarr, azt jól mutatja az internetes népművészet is, ami két mondattal és képpel bemutatja, hogy mi is történik.

Evidens, nem igaz?

De, hogy egy kicsit könnyedebb vizekre is evezzünk, ez a hét sem telt el Trollfocis trollkodás nélkül, amit még mindig óvatosan kell kezelni és bizony érteni is illik a viccet, ahogy Tibi atyának sem kell mindig bedőlni, hiába „sokkoló” a végeredmény.

Vigyázat! Trollkodás! Nem kell rögtön a falnak menni

 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/28870/pics/lead_800x600.jpg
heti összefoglaló
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?