Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a blogstaron (október 10–16.)

Szomorú hírrel indult ez a hét: elhunyt a legendás filmrendező Andrzej Wajda. Az világhírű filmrendező 90 éves korában, vasárnap este halt meg Varsóban, halálát tüdőelégtelenség okozta. Munkásságáról a nekrólóg és a filmszakadás blog is megemlékezett.

A héten továbbra is napirenden maradt Népszabadság haláltusája. Gyurcsány Ferenc azzal sokkolta a közvéleményt, hogy mindenki legnagyobb sajnálatára párttársaival nem fog bejárni a parlamenti ülésekre, jól meg is kapta a magáét a demagóg és a csakegymondat blog szerzőitől. Leander arról számol be, hogy Herczeg Zoltán divattervező jó érzékkel Eszterházy Péter, Somló Tamás halála utána a Népszabadság elmúlásából képes hasznot húzni, az ezatuti pedig kiváló írásban bizonyítja be, hogy Magyarországon igenis működik a sajtószabadság. Bayer Zsolt több írásban is foglalkozott a témával, de nem csak ezeket a dolgozatok érdemes elolvasni, rendkívül termékeny hetet zárt a Bádog blog, a részeg jobbikos képviselőtől a Vatikánban nyíló McDonaldsig minden terítéken volt.

Picit külföldre irányítva a tekintetünket: újabb fordulón van túl az amerikai elnökjelölti vita, amelyről az amerikai pite blog részletesen beszámolt. A szakblog megemlékezett arról is, hogyan alakultak a közvélemény kutatások előrejelzései, majd Trump váratlan bejelentését is elemezte.

Ismét hazai vizekre evezve, a CSVM oknyomozó blog izgalmas háromrészes írást közölt a “Fényevő tragédia” néven elhíresült bűneset megdöbbentő furcsaságairól, kötelező olvasmány! Az eco-blogstar kimerítő írásából megtudhattuk, hogy kiváló magyar termékek, hogyan juthatnak majd külföldre a Nemzeti Agrármarketing Programnak köszönhetően. A filmszakadás blog ismét Cannes-i magyar filmsikerekről számolhatott be, a kultúrvilág blog pedig Halmos Béla életművét elevenítette fel.

A sport világában is mozgalmas hetet zártunk, a TrollFoci lelkesítő írása után a magyar fociválogatott elhozta a három pontot Lettországból, és az új MTK stadion a futball szempontjából is elvesztette a szüzességét. Zárásként elevenítsük fel Tibi atya vicces képriportját, amelyből kiderülhet, bármennyire is rossz napunk van, annyira nem lehet rossz, mint fotók készítőinek.

Jó étvágyat a húsleveshez, tartsanak a jövő héten is a blogstarral.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/31022/pics/14766117041669764_800x600.jpg
heti összefoglaló
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?