Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (Október 17. – 23.)

A hetet már belengte a forradalom szele, ami nem is csoda, hiszen ma van a kerek 60. évfordulója az 1956-os forradalom és szabadságharcnak, amiről íróink se voltak restek megemlékezni. Sajnos azonban nem csak a hőseinkre emlékeztünk a héten. A magyar politikai színtéren a baloldal ismét hozta a formáját, de az amerikaiak sem panaszkodhatnak ugyanis Trump és Clinton párharca bőven szolgáltatott beszédtémával.

A hetet vitézesen nyitottuk a Paprika bloggal, ahol sok érdekességet tudhattunk meg a magyar vitézség napjáról, de emellett még számtalan érdekes témát találhatunk a szerzőtől. Kevésbé dicsőséges vizekre evezve a hét egyik legfelkapottabb témáját a Demagógon olvashattuk, Hadházy Ákossal és az ő forradalomról való elképzeléseivel kapcsolatban, amit bloggerünk természetesen nem hagyhatott szó nélkül. Kisember is hasonlóan „kellemes” alakkal foglakozott, ahol többek között arról olvashattunk, hogy nemzetünk árulói Gyurcsány, mint egy messiás köré gyülekeznek és isszák hazug, gyalázatos szavait. Jó szokásához híven, a Csak egy mondat is szállította a tőle megszokott rövid, de velős egysorosát.

Bayer Zsolt ismét jeleskedett a netes népművészetben, de elénk tárta a Spíler blog egyik írását is, amivel ismét betekintést nyerhettünk abba, hogy hogyan is működik Simicska médiája, illetve láthattunk még egy igen „tanulságos” kis videót is a jóvoltából.

Ez a tuti sem volt tétlen a héten, hiszem beszámolt Vona Gábor sajátos hazaszeretetéről és emlékeztetett, hogy Kádár János nem volt más, mint egy kommunista diktátor, egy háborús bűnös, egy tömeggyilkos. De azt is megtudhattuk, hogy Juhász Péter fütyül 56-ra, nem érdeklik a hősök, őt csak az érdekli, hogy a zsigerből fakadó Orbán-gyűlöletének hangot adjon. Továbbá Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából állított emlékmű avatásán mondott ünnepi beszédének főbb gondolatait is megtudhattuk. 

A Leander blog olyan kérdéseket feszegetett, mint a saját dugájába dőlt-e a népszabadság? De foglalkozott azzal is, hogy a jobbik megpróbálja tovább vinni a balliberális hazugságfonalat Vonával az élén, illetve szó volt Eörsi Mátyás mivoltáról és arról, hogy Lendvai Ildikó a komcsikat siratja. Az Amerikai pite blog se volt rest, a héten is számos érdekes információval szolgált többek között arról, hogy milyen töménytelen mennyiségű pénz áramlik Hillary Clintonhoz a Soros-féle gazdagoktól, emellett azt is megtudhattuk, hogy Hillary és csapata tudatosan szítanak erőszakot Donald Trump kampányrendezvényein.

Kicsit könnyedebb vizekre evezve Tibor stíluslapja ismét hasznos tanácsokkal szolgált az igényes férfiaknak, a Minden érdekel blogról pedig több érdekes dolgot is megtudhattunk a héten. Múlt-kor történelmi magazintól is több izgalmas és érdekfeszítő témával kapcsolatban böngészhettünk.

Kultúra terén sem unatkoztunk, hiszen a Kultúrvilág blog folyamatosan szállította nekünk a programajánlókat és kiállítás beszámolókat, míg a Filmszakadáson olvashattunk egyebek mellett az országos rajzfilmünnepről, de 1956 roma hőseiről is. 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/31200/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?