Blogolj!

Ez történt a héten erről írtak a Blogstaron (Október 24. – 30.)

A forradalom 60. évfordulója sok indulatot hozott a felszínre a pártok köreiben, ami több feszültséget is szült. Volt, aki szabotázsra szólította fel az embereket a megemlékezéseken, vagy éppen ellenforradalomról beszélt, de a haza jövője is téma volt héten. 

Igaz, hogy az Illiberális blog bejegyzése kicsivel még a hét előtt történt, de nem maradhat ki a hét eseményeiből, hiszen rengetegen voltak kíváncsiak a szerző írására, amiben azt fejti ki, hogy Juhász Péter, a saját jelentéktelenségében fuldokló, büntetett előéletű megélhetési politikus.

Még ’56-nál maradva az Ez a tuti is arról számolt be, hogy az MSZP fütyül a forradalom hőseire, és hogy Horn unokahúga ellenforradalomról beszélt, de arról is olvashattunk, hogy kik is voltak a pesti srácok. A Leander blogon többek között arról olvashattunk, hogy Vonáék részéről veszhet a haza vagy épp azt, hogy Szigetvári mennyire gusztustalan. Az Ez a tutihoz hasonlóan itt is terítékre került az MSZP, egyrészt azért mert ismét bebizonyította, hogy különösen méltó az emberek megvetésére, másrészt azért, mert tele lett a szocik gatyája Havastól.  

Bayer Zsolt Bádog blogjáról azt tudhattuk meg, hogy Szabó Szilvia milyen szóváltásba is keveredett a Magyar Idők szerkesztősége előtt, és hogy ennek mi köze a Tárki egy újabb felméréséhez. De emellett bepillantást nyerhettünk egy igen tanulságos levelezésbe, és olvashattunk 56-ról, de más érdekes témákról is. Lizsé blogon újabb fejleményeket olvashattunk a ligetvédőkről és Tarlós főpolgármester csütörtöki bejelentéséről.

Nem csak a hazai politikában zajlanak az események, hiszen még mindig tart az amerikai elnökválasztás körüli őrült médiafelhajtás. Az Amerikai pite blog azt a kérdést járta körbe, hogy mennyire mocskos és korrupt az amerikai média, ugyanis sokak szerint már el is dőlt az elnökválasztás, ami nem feltétlenül Clinton népszerűségének köszönhető. 

Azonban a héten sem csak politikával foglalkoztunk, sok érdekességet olvashattunk a Paprika blogon például, pl a Sztálin szobor bukásáról vagy épp az oroszok 56-hoz való hozzáállásról. A Múlt-kor történelmi magazin is mindig tartogat néhány érdekességet a történelemről, ami a héten se történt másképp.

A kultúra világa sajnos kevesebb lett egy újabb kiváló művésszel, ugyanis a héten elhunyt Bara Margit Kossuth-díjasz színésznő olvasható a Filmszakadás blogon, ahol számos más filmvilággal kapcsolatos hír mellett még azt is megtudtuk, hogy életműdíjjal jutalmazták egyik legkiválóbb rendezőnket, Mészáros Mártát.   

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/31352/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?