Blogolj!

Ez történt a héten erről írtak a Blogstaron (November 1. – 6.)

A héten még olvashattunk az ’56-os forradalom következményeiről, ugyanakkor most is sokat foglalkoztunk a hazai politikai színtérrel és a média hozzájuk való viszonyával. Azonban nem csak a politikában zajlik az élet, a kultúra világában is érdekes és szomorú események történtek a héten.

A hetet, a Jó reggelt és Paprika blogok népszerű témáival nyitottuk: előbbin többek között olvashattunk a szovjet tankok bevonulásáról Magyarországra az ’56-os forradalmat követően, és Kádár János hazaárulása is téma volt. Utóbbin pedig több érdekes dolgot is megtudhattunk az 1748-as erdélyi román parasztfelkelésről, a Juta-dombi csatáról, de Szent Imre rejtélyes történetéről is. 

A Leander blog ragaszkodva jó szokásához a héten sem hagyott minket vitára sarkalló témák nélkül, hiszen olvashattunk egyebek mellett Havas Henrik és Farkasházy Tivadar eszmecseréjéről, Tölgyessy Péter által megfogalmazott okosságról, miszerint 1989 után újra nyakunkon a leválthatatlan hatalmi szerkezet, de szó volt még a demokráciáról és a Vasárnapi Hírek hazugságairól is. Ez a tuti blog ezúttal arról számolt be, hogy még mindig nem csökken a migrációs nyomás.

Bayer Zsolt is aktív volt a héten, több témával is foglalkozott. Bádog blogján most több szó esett a 444 munkásságáról, mint például címadási képességeiről vagy Rényi Pál Dániel írásáról. Azonban nem csak náluk talált kivetni valót a szerző, hanem a HVG-nél is, aminek szintén nem hagyta szó nélkül az egyik cikkét.

A Nullker blogról megtudhattuk, hogy a csepeli képviselőknek bizony muszáj ülésekre járniuk, ha szeretnének fizetést kapni. A Balla Ingatlaniroda jóvoltából betekintést nyerhettünk az ingatlanpiac jelenlegi helyzetére, az Eco-blogunkról pedig olyan hasznos dolgokat tudhattunk meg, hogy negyven százalékos reálbéremelkedés várható az országban vagy azt, hogy magasabb lesz a Tigázosok gázszámlája.

A sport világa sem tétlenkedett a héten, többek között olvashattunk a Szusza Ferenc stadion hibáiról az Újpest Figyelőn, a Bayern blogon pedig rengeteg aktuális hírt találunk az FC Bayern München focicsapat életéről. 

Nemcsak a sport, de a kultúra világában is zajlottak az események, ahol sajnos nem csak örömteli dolgok történtek a héten. Kultúrvilág blogról megtudhattuk, hogy kik lettek az idei év Nemzet Művészei, de emellett még egy részletes programajánlót is olvashatunk, hogy mit érdemes megtekinteni novemberben

A Filmszakadás blogról tudhattuk meg azt a szomorú hírt, miszerint elhunyt Józsa Imre színművész, akinek szinkronhangját az egész ország ismerte. Ennek kapcsán láthattunk egy megható összeállítást az elmúlt években elhunyt magyar színészekrőlEmellett még olyanokat is megtudhattuk, hogy Pierce Brosnan életműdíjat kap, illetve, hogy ki lesz Freddie Mercury megszemélyesítője a közelgő életrajzi filmben. 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/31522/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,Kultúra,sport
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?