Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (December 12. – December 18.)

A héten szó volt a magyar szélsőjobb és a baloldal nagy egymásra találásáról, Botka László kedvenc időtöltéséről, de emellett téma volt még Európa jövője, Orbán Viktor politikai elismerései és Donald Trump is. De hála istennek nem csak politikáról szól az élet, így humorból és kultúrából is egyaránt volt részünk az elmúlt napokban. 

A Jó reggelt! blog Antall Józsefre emlékezett a hét elején, de később olvashattunk még a soproni népszavazásról és az egyik legnagyobb matematikusunkról, Bolyai Jánosról is. 

Ez a tuti rovatunk az elmúlt napokban is ontotta a jobbnál jobb cikkeket. Megbizonyosodhattunk arról, hogy a magyar szélsőjobb és a baloldal egyáltalán nem áll olyan távol egymástól, mint az illendő lenne s miként hirdetik, továbbá láthattunk egy igazi csemegét is, ugyanis riporterünk Pakson járt, ahol megkérdezte az igazi érintetteket Paks II. létjogosultságáról – helyieket és környékbelieket. Érdekes riport született, amit mindenképpen érdemes megnézni. Még mindig Ez a tuti, olvashattunk Botka László kedvenc időtöltéséről – ami, naná, hogy a Fidesz ekézése – és még Hunvald Gyuri „ébredéséről” is.

Demagóg blog szállította a hét egyik legfelkapottabb cikkét, amelyből megtudhatjuk, hogy Vona és Gyurcsány, olyan együtt, mint a zsák meg a foltja, mindkettőt az Orbán Viktor iránt táplált vak gyűlöletük hajtja, de emellett még azt is megtudhattuk, hogy a franciák semmit sem tanultak, illetve hogy a liberálisoknak nem is annyira az ember a fontos, hanem a pénz.  

Még mindig a közéletnél maradva Bayer Zsolt is igen aktív volt a héten, olyannyira, hogy nem is lehet a Bádog blogján közzétett összes írását kiemelni. Legolvasottabb cikkei között szerepel egy tanulságos videó, hogy hogyan is várják a migránsok a karácsonyt Svédországban, Antonio Tajani olasz politikus beszéde, miszerint meg kell őrizni kultúránkat és keresztény gyökereinket, de azt is megtudhattuk, hogy Donald Trump betartotta, amit ígért.

Ha már Trump, akkor az Amerikai pite blogunk sem maradhat ki a heti összefoglalásból. Egyebek mellett arról olvashattunk, hogy Soros és a sleppje mennyire pofára esett a szavazatok újraszámlálásakor, továbbá azt is megtudhattuk, – illetve ezt már eddig is tudtuk, most csak Donald Trump is megerősítette – hogy Orbán Viktor Európa egyik vezető politikusa

Wind of change rovatunk olyan erős témákkal foglalkozott, mint Ausztriában megint Orbánoztak, hogy a svédek is rájöttek végre, hogy mi a teendő a migránsokkal, de olvashattunk egy meglepő osztrák fordulatról és a kvótaügy egyre sikeresebb meneteléséről is.

A Leander blog szerzője sem unatkozott a héten. Többek között olvashattunk arról, hogy Csintalan Sándor szürkeállománya nem éppen a legmegfelelőbben funkcionál, hogy Juhász Pétert végre utolérte az igazságszolgáltatás, illetve arról is többet megtudhattunk, hogy Magyarország nyert egy kis időt a kötelező migránsbetelepítéseket illetően. Lizsénél pedig ismét előtérbe kerültek az egy ideje már háttérben maradó ligetvédők, akik most újra hallatták a hangjukat.  

Történelmi fronton Paprika blog vitte a prímet, a hét egyik legnépszerűbb írásával az Árpád-vonal legendájáról, de emellett még sok érdekességet olvashattunk Magyarország volt miniszterelnökéről, Teleki Pálról is. Még a történelemnél maradva a Múlt-kor történelmi portál sem volt rest a héten, ott is sok érdekességet olvashattunk, többek között a Mel Gibsont is megihlető skót angolverő királyról, de a vámpírok sírban tartási praktikáiról is többet megtudhattunk.

Humor téren Tibi atya és a TrollFoci is hozta a szokásos jó formáját. Előbbin praktikus tanácsokat kaphattunk kaparós sorsjegyekhez, olvashattunk Sebestyén Balázs és a nemi erőszak kapcsolatáról, illetve arról is, hogy a BKV mivel kedveskedett Advent alkalmából. Utóbbin pedig láthattunk egy összeállítást a legszebb magyar szólógólokból, ízelítőt kaphattunk a székely öntudatból és láthattuk Kassai Viktor történelmi pillanatát is.  Klikk blogunk pedig csak humorral tudott reagálni arra, hogy Kálmán Olga a Hír TV-hez szerződik. Köszönjük Mogács Dániel.

A kultúra világában is zajlott az élet a héten. Sajnos történtek kevésbé örömteli események is, amelyről a Kultúrvilág blogon olvashattunk, ilyen volt például a Rajkó Zenekar prímásának váratlan halálhíre. Emellett szó volt még a Fölszállott a páva c. tehetségkutatóról és Szemadám György kiállításáról is.

Filmek terén már megszokhattuk, hogy a Filmszakadás blog mindig szállítja az aktuális híreket, ez a héten sem volt másképp. Bepillantást nyerhettünk a legújabb Star Wars csoda, a Zsivány egyes világába, olvashattunk Enyedi Ildikó nemzetközi megmérettetéséről, felköszöntöttük Koltai Róbertet születésnapja alkalmából és a hét végére befutott egy meglepetés háborús magyar film, a Szürke senkik kritikája is. 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/32620/pics/lead_800x600.jpg
2016,Belpolitika,külpolitika,Kultúra
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?