Blogolj!

Nyolc arany Rióból

Nyolc aranyat hozott a riói olimpia, ami nem rossz eredmény, az már sokkal elgondolkodtatóbb, hogy csak úszásban, vívásban, atlétikában és kajak-kenuban szereztünk érmet a játékokon, ráadásul az aranyak nagy részében Hosszú Katinka és Kozák Danuta volt a főszereplő.

Az első aranyra nem kellett sokat várni, de nagyon sokakat meglepett a siker. A párbajőröző Szász Emese hozta az első aranyat, mégpedig úgy, hogy egész nap magabiztos teljesítmény nyújtott.

Egy nappal később Hosszú Katinka is elkezdte az éremgyűjtést az olimpián. A csodás magyar úszó 400 vegyesen szerezte az első aranyát, ráadásul nem is akárhogyan, hiszen világcsúccsal lett első.

Augusztus 9-én Hosszú Katinka hozta a második aranyát is, amikor 100 háton is a csúcsra ért. Aztán viszont egy ország döbbent meg, amikor a negyvenedik évében járó párbajtőröző Imre Géza egy már szinte megnyert aranyat veszített el.

Aztán egy nappal később egy olyan úszót ünnepelt az ország, akiről előtte nem sokat tudott. Kenderesi Tamás előbb az előfutamokban kétszer is legyőzte a legendás Michael Phelpst, majd a 200 pillangó döntőjében a harmadik helyen végzett. Hosszú Katinka ezen a napon megnyerte a 100 hát döntőjét is, így harmadszor is neki szólt a magyar himnusz.

Augusztus 11-én ismét a vívó csarnokra koncentrálhattunk, hiszen Szilágyi Áron, London bajnoki szállt versenybe a kardozók között és össze is jött neki a történelmi címvédés

Egy egész nap telt el úgy Rióban, hogy nem nyertünk érmet, hogy aztán augusztus 13-án nagy tételben jöjjenek a medálok. Először is Hosszú Katinka lett második 200 háton. Majd Cseh Lászlóval történt olyan, ami nagyon kevés sportolóval szokott: hármas holtversenyben lett második 100 pillangón. A dobogó második fogán Michael Phelps és Chad Le Clos állt mellette. Az uszodában még egy nagyszerű eredményt hozott ez a nap, hiszen Kapás Boglárka 800 gyorson lett harmadik.

A súlylökő Márton Anitától vártuk a jó eredményt, de országos csúcsa és bronzérme sokakat meglepett. Egy nappal később bronzérem érkezett a párbajtőr csapattól, ami szintén nagyszerű eredmény.

Sajnos nemcsak a sikerekről, hanem a botrányokról is szólt az olimpia, s ezeknek a magyar sportolók is itták a levét. A legcsúnyábban Lőrincz Viktorral toltak ki a bírók.

Aztán a női kajakosok is belelendültek, elsőként Szabó Gabriella és Kozák Danuta kettőse szerzett aranyat.  

A férfi vízilabda-csapat veretlenül esett ki a négy közé jutáséírt vívott meccsen.  

Augusztus 18-án Kozák Danuta végleg bevonult a sporttörténekembe, hiszen egy győzelemmel megszerezte a magyar olimpiai csapat hetedik, a saját maga negyedik, a Magyarország összességében 175. aranyát, ami amúgy a magyar sport 500. érme volt.  
Augusztus 20-án született meg a nyolcadik arany: a női kajak négyes is csúcsra ért.

A magyar csapat összességében tizenkettedik helyen végzett az éremtáblázaton, az olimpiák összesítésében pedig a nyolcadik helyen állunk.

 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/32830/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?