Blogolj!

Elment Ali és Bud Spencer is

Viktor Korcsnoj mattot kapott, és Honeckerné is távozott. Csete György már odafentről nézi épületeit, és 116 évesen távozott a világ legidősebb – amerikai – embere. AKIKÉRT A GYERTYÁK ÉGTEK. II.RÉSZ

Bud Spencer

2016. június 27-én megrendült az egész világ. De Magyarország mindenképpen. 86 éves korában elhunyt a karácsonyi filmdömping abszolút listavezetője, a magyarok nagy barátja, az egykori vízilabdázó, művésznevén Bud Spencer olasz színész, Piedone megformálója. 

Paragi Ferenc világrekorder gerelyhajító és Ferjáncz Attila autóversenyző halálhírét még fel sem dolgoztuk, amikor jött a szomorú hír a tengeren túlról: 102 éves korában elhunyt Tarics Sándor vízilabdázó, aki halálakor a világ legidősebb olimpiai bajnoka volt. És június 3-án követte őt minden idők egyik legnagyobb ökölvívója, Muhammad Ali. És megtért teremtőjéhez Karpov mester örök riválisa, a szovjet-orosz, később svájci olimpiai bajnok sakknagymester, Viktor Korcsnoj is. Ahogy az az első magyar gyorskorcsolyázó világbajnoknak, Pajor Kornélnak (92) is 2016 volt az utolsó megkezdett esztendeje. 

A közéleti szereplők közül elveszítettük Tempfli József nyugalmazott nagyváradi római katolikus püspököt, Hofer Tamás Széchenyi- és Herder-díjas néprajzkutatót, etnográfust, Wels Péter Mátyás televíziós újságírót. A volt NDK iránt nosztalgiát érzők még most is zsebkendőiket keresik, hiszen május 6-án Margot Honecker (89), Erich Honecker egykori keletnémet kommunista vezető özvegye is már odaát építtet falakat… S nem szabad megfeledkeznünk arról sem, hogy 116 éves korában meghalt Susannah Mushatt Jones, a világ legidősebb – amerikai – embere is.

Susannah Mushatt Jones

És hazai és nemzetközi művészvilág is gyászolt ezekben a hónapokban. Hiszen a veszteséglistán ott található Prince amerikai rockénekes, zenész, zeneszerző, Bedő György, a Kairosz Kiadó alapítója, Szipál Márton fotóművész, Deim Pál Kossuth-díjas festőművész, a nemzet művésze, Réz Pál Széchenyi-díjas irodalomtörténész, műfordító, Kaján Tibor kétszeres Munkácsy Mihály-díjas karikaturista és Solténszky Tibor színházi dramaturg, rendező, színpadi szerző is.

És Csete György Kossuth-díjas építész, a nemzet művésze. 

(folytatjuk)
 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/32850/pics/14831891565851900_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Kapcsolódó blogbejegyzések

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?