Blogolj!

Fidel, Zsazsa és Leia

Király, államfő, főforradalmár, filmcsillagok, dalszerzők. Az év vége sem maradt gyász nélkül 2016-ban. AKIKÉRT A GYERTYÁK ÉGTEK. IV.RÉSZ 

Az október rögtön Michal Kovác volt szlovák államfőhalálával kezdődött, és rá egy bő hétre a világon legtovább, 70 évig trónján ülő Bhumibol Aduljadedzs (IX. Ráma) thaiföldi király (88) is eltávozott az élők sorából. Hogy aztán Katalin napján Fidel Castro (89), a kubai forradalom „atyja” is jobb létre szenderüljön. Vagy a Pokolra jusson.

Fidel Castro

Súlyos tudományos és társadalmi veszteség Eckhardt Sándor (89) Széchenyi-díjas onkológus, akadémikus és Kovács Piroska székelyföldi néprajzkutató elvesztése is.

És a XX. század egyik utolsó zsenije, Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, zeneszerző, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar főzeneigazgatója is elhalálozott – mindössze 64 évesen. Pályatársaként itt hagyott minket Lendvay Kamilló Kossuth-díjas zeneszerző, a legendás Leonard Cohen kanadai költő-énekes, és fájdalmasan fiatalon, a roppant tehetséges Dévényi Ádám dalszerző, énekes, szövegíró. Sa ha már a könnyűzene világa: sokak kedvence, George Michael angol popsztárra is holtan találtak Karácsony első napján.

Kocsis Zoltán

Az 56-os emlékév szomorú vesztesége P. Debrenti Piroska (90) rádióbemondó halála, aki 1956 októberében a Parlamentből olvasta a híreket…

És akkor a csillogó filmvilág kihunyt fényei: Andrzej Wajda Oscar-díjas lengyel filmrendező, Bara Margit Kossuth-díjas színésznő, Józsa Imre Jászai Mari-díjas színész, Gábor Zsazsa, vagy Leia, azaz Carrie Fischer és pár napra rá az ő édesanyja, Debbie Reynolds.

Nyugodjanak békében! 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/32891/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?