Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (január 1. - január 8.)

Mondani szokás, hogy amilyen az újév első napja, olyan lesz az egész esztendő. Nagyon reméljük, hogy ez a hiedelem ezúttal nem lesz igaz – bár semmi nem utal arra, hogy a helyzet változna -, mert Isztambulban 39-en haltak meg egy, a Boszporusz európai partján lévő szórakozóhely ellen elkövetett szilveszteri terrortámadásban. Az Iszlám Állam vállalta a felelősséget, a támadó továbbra is szökésben.

Ha újév, akkor egy sor szabály is változik, a blogstar gazdasági blogja egy kimerítő cikkben mutatta be, hogy bizony mindenki örömére rengeteg adó csökken és további változás, hogy idén akár hetente kétszer is változhatnak a cigaretta árak. 

Leander nem hagyta szó nélkül Ferenc pápa meglehetősen felelőtlen újévi beszédét, de frappáns dolgozatában Botka László lázálmát is pellengérre állította, miszerint bizonyos feltételekkel a szegedi vezető vállalná a miniszterelnökséget. Hasonlóan vicces volt Kunhalmi Ágnes gyaníthatóan tudatmódosított állapotban tartott sajtótájékoztatója, de amúgy is sűrű hét volt az ezatuti blogon, megemlékeztek Gyurcsány és a Magyar Nemzet bizarr frigyre lépéséről, illetve Gyárfás sorsa és Kövér László iránymutató beszéde is terítéken voltak. 

Bayer Zsolt is a tőle megszokott lendülettel vetette bele magát az új évbe, számtalan heti bejelentkezéseiből mi csak kettőt emelnénk ki, de arra biztatunk mindenkit, hogy feltétlenül olvassa el a olvassa el a heti termést. Szóval a 444 a rá jellemző egyenes derekúnak nehezen mondható módon, torzítva tálalta a valóságotilletve a Jobbik kellemetlen pillanatokat élt át a Köves Slomónak szánt köszöntő levelet követően. 

A CSVM blog egy nagyon sokak számára tanulságos és figyelemfelhívó háromrészes oknyomozó sorozatban (1, 2, 3) mutatta be, hogy az élettársi közös vagyon megosztása hogyan tud a bíróságon egészen cinikus fordulatokat venni, az eljárási szabályokat áthágva, hathatós ügyvédi pálfordulások közepette. Egészen elképesztő, de kötelező olvasmány. 

A kötött pályán haladó menettérti szakblog bemutatta a síneken haladó mobilitás múltját és várható jövőjét és elindult a blogstar napi képes rovata, ahol nem csak érdekes fotókat láthattok, hanem lehetőleg minél frappánsabb címet is nektek kell adnotok. Hamarosan zárul a Blogstar év embere szavazása, még nem késő, hogy egy picit turbózz a kedvenceden (itt jobbra). 

A Szilvesztert követő józanodás után a TrollFoci összegyűjtötte 2016 legemlékezetesebb pillanatait a Mennyei Bajnokságból, és elindult az immár hagyományosnak mondható Miss Trollfoci szavazás is. 

Jó étvágyat kívánunk az első vasárnapi húsleveshez, aki pedig túl van már rajta érdemes ezzel az olvasmánnyal folytatni a délutánt.

 

 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/33014/pics/14838748509874331_800x600.jpg
heti összefoglaló
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?