Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (január 23. - január 29.)

Szomorúan indult a hetünk, hiszen hétfőre gyásznapot rendelt el a miniszterelnök, az egész ország egy emberként emlékezett meg az elhunytakról. Miközben folyamatosan érkeznek haza a túlélők, egy Veronában élő magyar hölgy megható levelet írt a mentésben közreműködő olasz rendőrök, mentősök és tűzoltók számára. A sajnálatos tragédia vonatkozásában egyébként az Origo képes volt sikeresnek titulálni az eseményeket összefoglaló Tények különkiadást. Mi nem biztos, hogy ezt a szót használtuk volna. 

A hét folytatásában lecsapott Magyarországra a szmog, de nem mindenki érezte úgy, hogy be kell tartania a riadó miatti korlátozásokat: Botka László bár azt ígérte, hogy villamosra száll, de a rá jellemző módon vizet prédikált, majd meghúzta a boros flakont és elhajtott a Skodájával (egyébként a Skoda ragyogó villamosokat is gyárt, lehet, ez zavarta meg). Nem is kellett sok az Átlagpolgár blognak és egy remek cikkben énekelte meg a történetet.

Ha január, akkor évértékelés. A héten Vona Gábor összegezte tapasztalatait 2016-ról, ami inkább emlékeztetett egy delíriumos fantazmagória csapongó bemutatására, sem mint egy kormányváltó ambícióval bíró ellenzéki vezető összeszedett víziójára. A beszédet élőben közvetítette a Blogstar, Demagóg pedig frappánsan összegezte az elhangzottakat. Jövő hét szombaton Gyurcsányon a sor, érdemes lesz nálunk követni, némi pattogatott kukorica és az elviselhetőség érdekében „késhegynyi” unikum társaságában. 

Egészen más nívót képviselt Orbán Viktor brüsszeli beszéde, melyen tűpontos diagnózist adott az Európai Unió problémáiról és felvázolta, hogyan lehetne Európát újra naggyá tenni. 

Maradva a belga fővárosban, csak egy kőhajításnyival arrébb a szocialista Ujhelyi István kezdett ámokfutásba immáron sokadszor, a 4-es metróval kapcsolatos OLAF jelentés nyilvánosságra hozását követelte, ami már azért is furcsa, mert – ahogy arra Lázár János is rávilágított - azzal leginkább csak a szociálisták járhatnak rosszul. 

Mindeközben az orbánfóbiás Martin Schulz bejelentkezett Angela Merkel kihívójának és a jelek szerint nem is az esélytelen nyugalmával száll be a ringbe. 

Picit arrébb evezve a politikától, a Blogstar ingatlanos rovatában közszolgálati jelleggel válaszol a Balla Ingatlaniroda szakértője az olvasóktól beérkező kérdésekre. 

Hetvenhét éves korában elhunyt Sir John Hurt, Golden Globe- és BAFTA-díjas angol színész, többek között a Nyolcadik utas a halál, az Elefántember és Az Éjféli expressz emlékezetes szereplője. 

Trollfociék a 13 éve tragikus hirtelenséggel elhunyt Fehér Miklósra emlékeztek, Tibi atyáék pedig egy igazán humoros szerelmi történettel nevettették meg olvasóinkat.  

A jövő hét is hasonlóan izgalmasnak ígérkezik, tartsák meg jó szokásukat, hogy velünk követik a világ eseményeit.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/33507/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?