Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (január 30–február 5.)

Újabb érdekes, eseményekben gazdag napokon vagyunk túl. Az előző hét záróeseménye Vona Gábor évértékelő szösszenete volt, aminek hullámai nem ültek el azonnal. Egyesek szerint orvosi kezelésre szorul, így természetesen volt olyan szerzőnk, aki Vona borzalmas lelkivilágát elemezte, míg egy másik a Jobbik führerének irányváltására igyekezett magyarázatot találni.

Egy váratlan gyomrosként ért mindenkit a Csíki Sör gyártásának betiltása a román bíróság által, de Hódmezővásárhely rögtön válaszolt az agresszióra, és bojkottálni kezdte a székely sörgyártót beperlő Heineken termékeit. Persze nem csak Csongrád megyében adtak hangot elégedetlenségüknek. És ha már szóba került a kelletlen keleti szomszéd, a félkegyelmű Radu Banciu ismét kinyitotta a sötét lyukat, melyet a szájának nevez.

Az OLAF-jelentés is nyilvános immár, azt gondolhattuk, hogy most jön az igazi haddelhadd, ehelyett minden kiderült, és immár nem maradt más, csupán a csend.

Fotó: MTI

Szintén nagy horderejű történés volt Vlagyimir Putyin budapesti látogatása, és Orbán Viktorral tartott közös sajtótájékoztatója, melyet élőben közvetítettünk, akárcsak Gyurcsány Ferenc évértékelőjét, amelyről biztosan születik még írás, mely jövő heti összefoglalónkba is bekerül.

Sajnos fekete hete volt ez a művészvilágnak, elhunyt Erkel Tibor zongoraművész, Mózes Attila Márai Sándor-díjas prózaíró és Horváth Dávid fotóművész is. Azért akadt szívet melengető hír is, főleg Shakespeare szerelmeseinek, hiszen a világhírű angol drámaíró előtt tiszteleg a Szerelmünk, Shakespeare elnevezésű fesztivál, amit nyáron a Madách Színház szervez majd. 

A magyar film hívei is ünnepelhettek, elvégre 55. alkalommal adták át a Magyar Filmkritikusok Díját, de ezen túl is akadt filmtörténeti esemény, az egyik legrégebbi – 102 éves(!) – fennmaradt magyar játékfilm,  A munkászubbony című alkotás hazatér Hollandiából.

A Trollfocis fiúk egy páratlan válogatást osztottak meg a világgal, a Mennyei hálószaggató góljait csokorba gyűjtő videó igazi csemege. Tibi atya pedig egy komolyabb, és keményebb hangvételű anyagban szólította meg Update Norbit, majd ezután az élet visszatért a rendes kerékvágásba, és megosztott velünk 10 bevállalós csajozós egysorost.

Várhatóan a jövő hét sem telik eseménytelenül, ne változtassanak, kövessék velünk a világ eseményeit. Tartsanak velünk, olvassanak minket.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/33676/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?