Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (február 20–26.)

Ez volt az év nyolcadik hete. Csapjunk rögtön a közepébe, nem lesz Budapesten 2024-ben olimpia. Ki így, ki úgy értékelte ezt a döntést, de a miniszterelnök megnyilvánulása jellemezte leginkább mit is érzünk. Bár a Momentum akciója közel sem az olimpiáról szólt, akadt még az elmúlt hét napban történés, ami a sportról is szólt. Persze csak érintőlegesen. És ha ez még nem lenne elég, az új Puskás Ferenc Stadion kapcsán is elkezdődött a sárdobálás. Ám ha már szóba került a Conchita Wurst-ra hasonlító vezér mozgalma/pártja, erről is elmélkedett egy jót bloggerünk. Nem telhet el hét Botka ámokfutás, és Két Farkú nélkül sem. Most sem történt ez másképp. A Bádog blog Tállai András kapcsán ragadott billentyűzetet, és írta le a tényeket az Adóvilág és az Adó és Vámértesítő szaklapokról. Szerencsére a sok rossz mellé jutott egy pozitív, lélekemelő beszéd is.

A migráns téma is megjelent a héten, bár más aspektusban mint eddig. Egy héttel korábban a Maradj talpon!, ezen a héten a Heti hetes szolgáltatott beszédtémát. Utóbbi esetében jobb is a múlt idő. A Paprika blog az első magyar pilótanőről emlékezett meg, e heti jó arcunk pedig nem csak jó arc, de csinos is. A sörrajongók pedig igazán büszkék lehettek hazánk kézműves termékeire, melyek arattak egy nemzetközi versenyen. A Horizont Saison Witbier és a Fűtőház sörfőzde 327-139 nevű söre is a legmagasabb elismerést kapta. Nem véletlenül.

Szerencsére a kultúra területén csupa jó dologról tudtunk beszámolni. Hiszen két új kötettel is jelentkezett Szakolczay Lajos, a legnevesebb magyar hegedűkészítő mesterek márciusban bemutatják hangszereiket a Fonó Budai Zeneházban, a múlt és a jövő találkozik a modern technika segítségével a Terror Házában egy 1956-ról szóló kiállításon, valamint Arany János születésének 200. évfordulóján rendhagyó irodalomórával tisztelegnek a költő előtt.

Közeledik az Oscar-gála, a Filmszakadás blog pedig Hollywood pálfordulásáról írt, valamint megismertetett minket a jelöltekkel a legjobb női- és férfi mellékszereplő, a legjobb színésznő és legjobb színész kategóriákban.

A humor kiapadhatatlan forrás. Nem is hagyott alább a Trollfocis fiúk lendülete, akik előkerítettek egy régi ismerőst, találtak egy új sztárt is, valamint megmutatták nálunk hogyan szurkolnak egy női vízilabda meccsen. Végül kiderült, hogy a megyei kispad mindenhol ugyanolyan, bárhol is járunk a világon. Tibi atya még az olimpiai pályázat visszavonása előtt a hungarikum versenyszámokról elmélkedett, majd ismét párkapcsolati jó tanáccsal zárta a hetet.:

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/34875/pics/14881140312085147_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?