Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (február 27. – március 5.)

A héten is számos érdekes és örömteli hírrel szolgáltunk. Többek között szó volt Donald Trump Orbán Viktornak írt leveléről, a migránsproblémáról, de olvashattunk az LMP és Paks II ügyéről is. Emellett arról is beszámoltunk, hogy újabb magyar Oscar-díjjal gazdagodtunk.

A Jó reggelt! blogon mások mellett olvashattunk Horthy Miklós kormányzóvá választásáról és a 200 éve született Arany Jánosról is.

Ez a tuti a héten sem pihent, hiszen beszámolt nekünk az LMP és Paks II ügyéről, megtudhattuk, hogy mennyi kárt okoztak az országnak a négyes metró körüli visszaélések, továbbá csupa érdekességeket olvashattunk Majtényi és Soros György viszonyáról.

Leander blog szerzője szintén nem unatkozott az elmúlt héten, aminek számos kiváló írás lett az eredménye. Az egyik ilyenben részletesebben is elemezte Donald Trump Orban Viktornak írt levelét, míg egy másik remekműben Botka László gazemberségét fejtegette. Még mindig a Leandernél maradva azt is megtudhattuk, hogy Gyurcsány Ferenc képzeletbeli országvezetőként osztotta az észt a minap.

Bayer Zsolt Bádog blogja is igen aktív volt a napokban. Még a hét elején megosztott velünk egy Budaházy György interjút, ami véleménye szerint igazi kordokumentum, legnépszerűbb írása pedig egy igen tanulságos levél lett, amit mindenképp érdemes újraolvasni. Mindezek mellett még egy magyar konzul floridai „élményeiről” és a 444 újabb húzásáról is beszámolt.

Az Amerikai pite blog többek között arról számolt be, hogy Orbán Viktorhoz hasonlóan Trump számára is az egyik legfontosabb dolog, hogy megvédje országa határait, illetve arról is olvashattunk még, hogy bizony már szervezik a Putyin-Trump találkozót.

A Wind of change blognak köszönhető az egyik legnépszerűbb írás, melyben az Európai Parlament elnökének egy meglepően jó javaslatát olvashattuk migránsügyben, de sajnos azt is meg kellett tudnunk, hogy Németországban hiába a hazudnak a hatóságok a migránsbűnözéssel kapcsolatban, a statisztika nem hazudik. Arról is született még egy igen érdekes cikk, hogy honnan is van az a tömérdek pénz a menekültek beözönlésének segítésére.

Azonban az élet nem csak politikából áll, így a többi blogunkról sem feledkeztünk meg. Szerencsére a humornak sem vagyunk híján, hála Tibi atyának és a TrollFocis srácoknak. Tibi atya a héten adott néhány „jó tanácsot”, hogy hogyan is kéne cigizni, fejtegette a manapság egyre népszerűbb napelemek árnyoldalait és még az új Oscar-díjas büszkeségünkre, a Mindenki című kisfilmre is volt ideje kitérni. Míg Tibi atya a napelemekkel foglalatoskodott, addig a TrollFoci egy igazi gyöngyszemre bukkant, amiből ismét kiderült, hogy a sport nem ismer lehetetlent, láthattunk egy humoros szösszenetet Kleinheisler László némettudására irányulva, illetve szavazhattunk is Stadler Józsi bácsiról.

Klikk blogunk pedig arról számolt be, hogy Havas Henriknek miért kellett szednie a sátorfáját a TV2-től.

Nem múlhat el hét történelmi írások nélkül, így a Paprika blogon olvashattunk például Horthyról, de a vasfüggönyről is többet megtudhattunk. A Múlt-kor történelmi magazin blogja a héten is érdekes tudnivalókkal szolgált, emellett láthattunk még egy nagyon tanulságos videót is arról, hogy hogyan változtak az európai államok határai a Római Birodalom korától egészen a Szovjetunió széthullásáig.

Hál' istennek a kultúra és a filmek világában is mindig történik valami izgalmas. Kultúrvilág blogunk jóvoltából rengeteg kulturális hírrel lehettünk gazdagabbak az elmúlt napokban is. A hét sajnos szomorúan indult, hiszen Berek Katalin a nemzet színésze haláláról kellett beszámolnunk, majd olvashattunk Szilágyi István elkeserítő sorsáról is.Természetesen a 200 éve elhunyt Arany Jánosról és az 50 éve elhunyt Kodály Zoltánról való megemlékezés sem maradhatott el.  

Filmszakadás blogunk szolgáltatta a hét legörömtelibb hírét, miszerint újabb magyar Oscar-díjjal gazdagodhattunk Dák Kristóf és a Mindenki című kisfilmje jóvoltából. Persze kaptunk egy Oscar-összefoglalót is, amelyből megtudhattuk, hogy a gála történetének eddigi legsúlyosabb bakija történt.  Végül pedig bloggereinknek volt szerencséjük együtt énekelni a Mindenkiben is szereplő Bakáts téri Általános Iskola diákjaival, amiről be is számoltak nekünk

1
https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/35418/pics/lead_800x600.png
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
tündérördög 2017-03-05 19:22:48
Másról is írtak bőven, csak nem teszitek fel a blog megosztóra, csak magatokat
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?