Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (március 27–április 2.)

Kecskés István

Kivételesen magunkkal kezdjük: szombaton arculatot és némileg stílust is váltott a Blogstar, hiszen immár nemcsak vélemények, hanem hírek is vannak az oldalon. 

Az úszóknál ismét botránytól hangos a medence partja: ezúttal egy edzőt vádoltak meg azzal, hogy pedofil, pucér képét küldözgette kiskorú lányoknak. Fontos szereplője ennek a hétnek a CEU. A Közép-Európai Egyetemnek meg kellene felelnie a magyar törvényeknek, ám egyelőre ez csak részben sikerült, még akkor is, ha mást állítanak ezzel kapcsolatban az intézmény vezetői. 

A Heineken és a Csíki Sört gyártó cég megegyezését is tető alá hozta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Fotó: MTI

A holland multi mellett Juhász Péter volt a hét vesztese. Az Együtt politikusa a Momentum Mozgalomhoz ment házhoz egy pofonért. Ráadásul a józan paraszi ész szerint sincs semmi logika abba, amit "Fütyi Peti" előad. Persze nemcsak a füttyős, hanem a többi ellenzéki politikus is kezd kampányüzemmódba kapcsolni, a Kisember blog végig is vette őket. Mindeközben egy régi elvtárs aggódott egy sort az emberi jogokért. És, hogy el ne felejtsük, volt egy időközi választás egy hete, amelyet a Fidesz jelöltje meg is nyert. 

Fotó: MTI

Rég volt sztrájk Magyarországon, de a BKV alkalmazottai most egy nyolc napos munkabeszüntetést jelentettek be, pedig a magyar nem az a nemzet, amelyik csak úgy leteszi a munkát. 

A héten ismét nagyot lépett előre Paks II ügye, hiszen a projekt megkapta a telephelyengedélyt, így ez az akadály is elhárult az építkezés 2018-as elkezédése elől. Vagyis az LMP-nek nem lesz könnyű dolga, ha meg akarja akadályozni a beruházást, de sebaj, a zöld párt talál új gumicsontot: bezáratja az állatkertet? 

Külföldön sem állt meg az élet. Már Olaszországban is megunták az illegális bevándorlókat, haza is küldenék őket, sőt oda jutottunk, hogy Angela Merkel, német kancellár a magyarok mellett állt ki. Brüsszelből viszont egy újabb beszólást kapott Magyarország, illetve annak miniszterelnöke. Eddig is tudhattuk, hogy tőlünk Nyugatra azért van baj, de erről újabb példát hozott Bayer Zsolt a Bádog Blogon. 

Újságíró szövetséget vezet és pártérdekeket szolgál

A Klubrádió is hozta a formáját, amikor csak úgy, minden átmenet nélkül, élő adásban letahózta a magyarokat. Magyarul… Ha már média: kiderült, hogy a MÚOSZ új elnökének, Hargitai Miklósnak fontosabb egy liberális párt érdeke, mint egy újságíró. Aztán a sajtónak köszönhetően a héten saját halottunknak tekinthettük Alföldi Róbert kutyáját. A TV2-nél is zajlik az élet: Hajós András szólt be annak a csatornacsaládnak, ahonnan a pénzt kapja. 

A hét végén megemlékeztünk Puskás Ferenc, a legendás magyar futballista születésének 90. évfordulójáról – a Paprika blog személyes bejegyzést írt a száguldó őrnagyról. Ugyanezen a napon az Aktuális oldalunknak adott interjút Kabát Péter, aki még futballista akar maradni, állítása szerint ő nem celeb és még a helikopter is szóba került. 

Az április 1. nálunk sem múlhatott el bolondozás nélkül. A Filmszakadás blog összegyűjtött néhány vicces videót a Szomszédokkal kapcsolatban. A Trollfocinak sikerült sokakat kiakasztani, az április első napjára időzített hírével, de nem kell aggódni Storck marad a kapitány. Ha már humor: a héten volt Rejtő Jenő születésének 112. évfordulója, természetesen erről is született bejegyzés. 

Az viszont nem április tréfa volt, hogy egy illető hasba rúgta a polgármesterét, mert elment az internet. Ez véresen komoly ügy volt. Belami blogjában arról értekezett, hogy a fiatalok elvándorlása miként is fest valójában. A Múlt-kor blogja összeszedett 10 érdekességet Da Vinciről – valóban csupa újdonság derült ki. Sok mindenre rávilágított a Magyar Noir blog, amely ezúttal az ároktői bandáról írt. Ezen a héten Tibi atya is írt egy komolyabbat, azzal a nővel kapcsolatban, aki saját nyolc éves gyermekét ölte meg. 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/36738/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?