Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (április 3 – április 9.)

Április első hete enyhén szólva sem nevezhető unalmasnak, ami a világ történéseit illeti. Itthon és külföldön is zajlott az élet, kimondottan forró volt a hangulat.

A terror megállás nélkül tombol Európában, amit mi sem bizonyít jobban, hogy hétfőn megrázó esemény történt Szentpéterváron, amiről az Aktuális blog folyamatosan friss hírekkel szolgált. Pokolgépet robbantottak az orosz város metróvonalán, ahol több mint tízen meghaltak és több tucat sérültet kellett kórházba vinni. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő is beszélt a támadással kapcsolatban.

Forrong az egész világ, ezt a hét végén is megtapasztaltuk, mivel Amerika megtámadta Szíriát, amiért a közel-keleti ország kegyetlen módon vegyifegyvert vetett be kedden, aminek következtében ártatlan emberek, köztük gyerekek is meghaltak – írta pénteken az Aktuális blog. Amerikai gyors, egyértelmű és kemény lépését a világ vezetői is elismerték.

Szentpétervár után pár nappal Stockholmban is támadás történt, ahol a tavalyi berlini és nizzai esethez hasonlóan a belváros egyik sétálóutcájában emberek közé hajtott egy furgon. Többen meghaltak és megsérültek. A támadót szerencsére hamar elfogták.

De ha már szó volt Amerikáról, akkor nem hagyhatjuk is azt a hír sem, amit az Amerikai Pite írt meg, miszerint Clintonék az elnökválasztási kampányban mennyire gátlástalanul hazudtak, és mocskolták be Trumpot.

A hét eleje itthon is a kemény ellentétekről és konfliktusokról szólt. Kedden a CEU ügyében szavazás történt, aminek végeredménye a baloldali liberálisoknak persze nem tetszett, így ez elégedetlenek egyből össze is verődtek tüntetni, ahol Kunhalmi Ágnes is jelen volt. Vele és CEU-ról szóló beszédével a héten a Leander blog is foglalkozott, és D. Tóth Krisztát sem kímélte. Természetesen nem csak az egyetem mellett, hanem a kormány ellen is felszólaltak és persze a DK sem maradhatott ki a dologból, ami nem meglepő annak fényében, hogy a kormány bármit csinál, az nekik nem tetszik, hiszen például azt is előszeretettel hangoztatják, hogy a Fidesz lop. Hát igen, a híres „lopást” többek között egy magáért beszélő hosszú lista is bizonyítja, amit az Ez a tuti blog közzé is tett több cikkében (itt, itt és itt).

A Jobbik és Simicska nagy összeborulásából egy „csinos” kis plakátkampány is összejött, amivel kapcsolatban a Józan Paraszt blog is markánsan kifejtette véleményét, Bayer Zsolt blogja, a Bádog blog pedig egy egyszerű képpel kommentálta a történéseket.  Hát igen, a híres „lopást” többek között egy magáért beszélő hosszú lista is bizonyítja. De nem csak Simicska, hanem fia sem bír magával; keményen nyilatkozik mindenfelé meggondolatlanul, ezt pedig természetesen az Ez a tuti blog sem hagyhatta szó nélkül. Ahogy azt sem, hogy ahogy Simicska fia, úgy Botka sem bírja a kritikát, és a legegyszerűbben intézi el az ellene felszólalókat…Erről a Honatya írt.

A BKV-nál is csak az ellentéteken volt a hangsúly, aminek következtében sztrájkot hirdettek április második felére. Úgy tűnik sikerült megegyezni a bérekkel kapcsolatban, mivel egyelőre felfüggesztették a sztrájkot, így nem kell attól tartani, hogy lebénul majd fél Budapest.

Egy kicsit könnyedebb vizekre evezve: a Kultúrvilág blog sem tétlenkedett, megemlékezett Csukás István születésnapjáról a friss Kossuth-díjasokról (itt, itt és ittés II. János Pálról is. A Filmszakadás egy készülőben lévő Puskás-filmről írt a héten, Tibi atya a világ hülyéiről rakott össze egy csinos is összefoglalót, a Trollfoci pedig a legkeményebb megyei bajnokságról indított szavazást

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/37014/pics/lead_800x600.jpg
heti összefoglaló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?