Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (április 10-16.)

A hét eleje még a múlt vasárnapi egyiptomi kettős robbantástól volt hangos, de hamar átterelődött a figyelem a hazai eseményekre, hiszen itthon is volt történés bőven.

Sajnosa múlt vasárnap sem telt el támadás nélkül: az egyiptomi Tanta városában és Alexandriában bombák robbantak a virágvasárnapi misék közben. A kopt keresztények elleni támadásban több tucatnyian meghaltak és sokan megsérültek. A merényleteket az Iszlám Állam vállalta magára – olvashattuk az Aktuális blogon.

A hét is robbantással folytatódott: Dortmundban történt támadás, ahol a dortmundi futball csapat egyik játékosa is könnyebben megsérült. Az aznapi BL meccset el is halasztották, a Bayern blog pedig arról számolt be, hogy a drukkerek mennyire szolidárisak voltak a megtámadott csapattal szemben.

Kivételesen még a vasárnapnál maradva; nálunk sem volt nyugodt a hangulat, ugyanis tömegeket vonultak ki az utcára ellenzéki politikusokkal együtt a CEU-törvény miatt, (pedig nem az egyetem bezárásáról van szó) ennek ellenére a tüntetés több hullámban folytatódott a héten, és már nem csak az egyetem, hanem a migránskérdés is szóba jött. A tömeg az Orbán-kormány leváltását is követelte, és Áder Jánost a törvény aláírása után is cifra jelzőkkel illették, amiről az Ez a tuti meg is emlékezett. A Demagóg blog kifejtette a leváltási kísérlettel kapcsolatos véleményét, ahogy a Leander is. A tömeg és a hőzöngés ellenére nagyobb balhé nem volt, ami nagyban köszönhető a rendőrök határozott fellépésének is.

Viszont dobálásból volt bőven, Gulyás Mártont és társát a Sándor-palota festékkel való megdobálása miatt gyorsított eljárásban közmunkára ítélték, amit élőben is követhettünk a neten. Az ítélet hallatára viszont újabb tömeg indult el a városban, de a mostani dobálás célpontja a Terror Háza volt. A Fidesz ki is adott egy közleményt ezzel kapcsolatban.

Bayer Zsolt blogja, a Bádog is szolgált a héten érdekes cikkekkel; olvashattunk a Jobbikról, illetve az Aktuális a 8 éve leváltott Gyurcsány Ferencről is írt.

Közéleti személyiségeket is sikerült mikrofonvégre kapni a héten: Gulyás Gergelyt a közelgő választásokról, Simicskáról és a Jobbikról kérdezték. Toroczkai Lászlóval, a Jobbik alelnökével többek között a migráció kérdése került szóba, de hál’ Istennek nem csak politikáról volt szó, hanem egy igazi sportolópéldaképpel, Cseh Lacival is sikerült pár mondatot váltani.

Könnyebb témákról is szó volt a héten, hiszen költészet napja volt és húsvét van, így a Kultúrvilág sem maradt tétlen az ünnepi programokkal kapcsolatban és az idén 40. éves Csillagok háborúja legújabb fejezetének előzetesét is megtekinthettük a Filmszakadás blogon. A Trollfoci a „román” hokiválogatott örömmámorát mutatta meg nekünk, ami persze a román szurkolóknak nem tetszett, és természetesen Tibi atya ezen a héten sem maradt tétlen. 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/37247/pics/lead_800x600.jpeg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport,terrortámadás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?