Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (május 1 – május 7.)

Történésekből most sem volt hiány, hiszen május elsején a politikai pártok és a tüntetők is mozgolódtak, de nemcsak nálunk, hanem Franciaországban is sűrű volt ez a hét a mai elnökválasztás miatt.

Itt volt május elseje, ami nemcsak a fröccsözést és a lángosozást jelenti, hanem természetesen a pártok majálisozását és – mint ahogy mostanában szokásuk – az ellenzéki csoportok tüntetését is. Ezekről az Aktuális blogon olvashattunk.

Botka mostanában nagyon elemében érzi magát, a városligeti majálison is kifejtette a kormánnyal kapcsolatos ellenérzéseit, és annak ellenére, hogy a „melósok” mellett állt ki (de persze az neki nem számít, hogy „enyhén” csúsztatott beszédében), érdekes módon saját maga luxus kiegészítőiről azért nem feledkezett meg… A csúsztatás, sőt, hazugság folytatódott a Momentum tüntetésén is, akik szerint mind hazugságban élünk, de persze kérdés, hogy ez melyik oldalról jön. Ugyanezen a napon azért a Jobbik, legfőképpen Vona Gábor sem adta alább; mindent bevetett a szimpátia elnyerése érdekében „cuki” imidzsével.

De ha már ellenzék és baloldal, akkor nem hagyhatjuk ki Gyurcsányt sem. Az Ez a tuti blog számolt be arról, hogy Debrecenben kisebb balesetet okozott, aminek kapcsán érhetetlen (és nem kicsit visszataszító) módon sajtónyilvánosságot akart szervezni. És ehhez a brancshoz tartozik persze Szanyi kapitány is, aki „orbáni mocskot” emleget, miközben igazából jobban át kellene gondolnia, hogy a magyarok többsége nem véletlenül választotta meg azt a pártot, ami épp hatalmon van. Erről a héten a Leander blogon olvashattunk. A baloldal még Zuglóban is nagyot alkotott, amit Bayer Zsolt a Bádog blogban meg is írt a „nagy sonka hadjáratról”.

Nemzetközi vizekre evezve sem mondható unalmasnak a politikai élet, hiszen Franciaországban javában zajlik az elnökválasztás. A Demagóg blog számolt be arról, hogy, annak ellenére, hogy Le Pen ígérete szerint megvédené a franciákat, Merkel – nem meglepő módon - mégis ellenfelét, Macront támogatná. Valószínűleg a migránsimádó Merkelnek az sem tetszene, amit az osztrák külügyminiszter mondott a napokban a bevándorlással, kapcsolatban, aminek következtében a liberális nézeteket vallók egyből lefasisztázták a politikust.

Orbán Viktor brüsszeli szereplésének visszhangja még a héten hangos volt, hiszen nem csak Verhofstadt márais beszólásáról volt szó, hanem Bokros antiszemitázásáról is. És ha már szóba jött a CEU egyik tanára, akkor a CEU-ért aggódó kanadai nagykövetről is szót kell ejteni, ahogy az egyetemet pénzelő Soros újabb migránssimogatása is téma volt a héten. De Soros emberei Amerikában sem bírtak magukkal: ahogy az Amerikai pite blog is beszámolt róla, Trump ellenes tüntetők törtek-zúztak az utcákon.

Interjúkból sem volt hiány; mikrofonvégre kaptuk Borkai Zsoltot még a MOB elnökválasztása előtt, majd László Attilával beszélgettünk a magyar foci helyzetéről és Csík János a népzene népnevelő hatásairól mesélt.

A napokban elhunyt Usztics Mátyásról emlékezett meg a héten a Heti jó arc, a Filmszakadás egy Ferenc pápa szereplésével készült filmről írt, a Trollfoci Kassai és Lipták kakaskodásáról számolt be. Tibi atya pedig a mindennapi stresszről és ivásról osztott meg egy hétköznapi sztorit, és a héten új bloggerrel bővül a Blogstar Szorcsik Viki személyében, aki izgalmas utazós blogot indított.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/37971/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,Bulvár,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?