Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (május 8 – május 14.)

Egy kávé és még sok minden más. Bár Bayer Zsolt kávémeghívása tematizálta az egész hetet, emellett történtek még fontos és érdekes dolgok itthon és a nagyvilágban, Schulz készülő bukásától a francia elnök sittes feleségén át Tibi atya uralkodásáig. 

Minden bizonnyal az év legfontosabb kávézása vár ránk hétfőn délelőtt. De hogy a legérdekesebb, az biztos. Az asztalnál legalább legalább négyen foglalnak majd helyet, de senki sem marad ki a diskurzusból, mert a blogstar élőben közvetíti.

Egyszóval Semmi mást nem kell tennie az érdeklődőknek, csak egy telefonon, vagy egy számítógépen a Blogstarra kattintania és máris helyet foglalhat Bayer Zsolt mellett, ahol a lovagkeresztes mellett az álcivil-simogató, a fütyülős és az elsőfokon elítélt bűnöző ül majd le egy asztalhoz. 

Az egész úgy kezdődött, hogy Bayer Zsolt visszaütött. Joggal fölháborodva a balliberális politikusok a Magyar Parlament szentségét meggyalázó újabb akcióján, keresetlen szavakkal ecsetelte, hogy mit és hogyan kellene tenni az ilyenekkel. Lett is belőle akkora skandalum, mintha nem is a Soros-elithez köthető személyek írtak volna lámpavasra húzásról, mintha nem ők biztatták volna a tüntető tömeget rendőrölésre.

Nosza, Zsolt kapott az alkalmon, hogy beszéljék csak mindezt meg egy kávé mellett. Volt, aki elfogadta a meghívást és volt, akit meg sem hívtak, de mégis odafurakszik. Remélhetőleg  a sípját ezúttal otthon hagyja… 

Az, hogy egyesek előre rettegnek attól, hogy szemtől szemben ülve, érveket ütköztetve kiderül, meztelen a liberális király, bebizonyosodott már az első médiavisszhangokból, de nem is ez a lényeg, hanem, hogy lesz-e második kávé.

De a kávézásra készülve nem unatkoztunk, szolgáltatott elég beszédtémát az elmúlt hét nap. Például kiderült, hogy mégsincs veszve a remény, talán mégis megvalósulhat egy igazi XXI. századi modern projekt, a Vásárhely-Szeged tramtrain, már amennyiben a felek hallgatnak Lázár Jánosra és Hódmezővásárhely alpolgármesterére miszerint kapkodás helyett újratervezésre van szükség.  

Lázár János nem csak a kormányinfón mondott fontos dolgokat, hanem leszögezte azt is, hogy a kormány a kisebb településeket is fejleszteni fogja

A belpolitikában is csak kapkodtuk a fejünket. Kiderült, hogy a mostani minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációja, bár még véget sem ért, hogy 40 milliárddal több jut a kultúrára, hogy újabb sokszázmilliós egészségügyi műszerfejlesztés történt. Az viszont lassan már nem is hírértékű, hogy Botka át akarta verni a választókat, oly gyakran fordul elő, de azért a szegedi parkolóbotrányról szóló írásban érdemes elmélyülni!

Áder János szintet lépett, Gémesi György viszont csak később fog színre lépni a pártjelöltjeivel, nehogy levadásszák őket, mondta a blogstarnak adott interjújában, sok más mellett. Ha valaki Paks ügyében akar tisztán látni, akkor csakis tiszta forrásból érdemes tájékozódnia. 

A hét híre az is, hogy kiderült, a blogstaron blogoló Tibi atya átvette a hatalmat a magyar interneten. De szintén blogstaros trollfoci is csak alig maradt le a leg-leg-leg dobogóról!

Apropó Foci! A fociban is nagyhét volt. Sorra dőlnek el a bajnokságok, de az is kiderült, hogy lehet címvédés a Bajnokok Ligájában. Itthon ennél kevésbé jelentékeny ügyek uralják a labdarúgást, mint például, hogy az Újpest is engedélyt kapott arra, hogy indulhasson az nb1-ben. Ugyan a 800 millióért felújított saját stadionjában ugyan nem léphet pályára, de majd Szolnok is biztosan sokan lesznek kíváncsiak a csapatra…  Aki viszont a sírva röhögős videókban leli kedvét, annak biztosan tetszeni fog Ronaldo és Torres duettje, vagy esetleg a focimecsen rókázó taccsbíró, amiért piros lap is járt.

Határainkon túl is történtek számunkra igencsak érdekes események. Az Orbángyalázó Schulz újabb választást vesztett el, sőt, könnyen idő előtti végleges bukás is lehet a sorsa a 8 faiskolát végzett baloldali politikusnak, aki üstökösként indult, de most úgy néz, hogy csak hullócsillag lesz belőle. De nem csak németeknél, hanem az osztrákok is felforrósodott a politikai klíma, itt akár előrehozott választások is lehetnek, bár lehet, hogy lényegi változást ezek a kisstílű játszmák sem hoznak.  

Persze nem csak a németeknél és az osztrákoknál van baj a politikusokkal és környezetükkel. Ott van például a frissen megválasztott francia elnök, illetve annak 24 évvel idősebb felesége, aki minden normális demokráciában rég a sitten ülne. És persze Soros itt is színre lépett. És ha már Sorosnál tartunk, érdemes elolvasni a Bádog blogon a Széchenyi-díjas professzor levelét CEU-ügyben  és egy rabbi nyilatkozatát a sorosozásról.

Aki viszont békésebb messzeföldre vágyik, azt Szorcsik Viki ezúttal a fáraók földjére és Máltára csábítja.

Pápai Joci szép nemzetközi sikerére és a heti jó arc egészségére egészen biztosan nem Heineken sörrel koccintunk, már csak azért sem, mert a vöröscsillagos multi éppen egy sörmárka nevét nyúlta le, pedig korábban milyen érzékeny volt a csíki sör nevére.

Kávé helyett kiváló vérnyomásemelő a Sziget fesztivál kapcsán elkövetetett heveny magyargyalázás és a Momentumról szóló manipulatív és hazug közvéleménykutatás. Olvasva viszont Bayer Zsolt összefoglalóját az aktuális közvéleménykutatásokról, azt hiszem, én hátradőlök és mégis csak kérek egy kávét!     

 

 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/38204/pics/lead_800x600.jpg
bayer szolt,Belpolitika,heti összefoglaló,Köln,tibi atya
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?