Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (május 29. – június 4.)

Full Moon

Eseménydús, de sajnos szomorúan végződő hét áll mögöttünk. Elkezdődőtt az összmagyarság egyik legszívmelengetőbb találkozója, a Csiksomlyói búcsú, gazdára talált a Bajnokok ligájának serlege, de a tegnap éjszakai merényletek Londonban ismételten beárnyékoltak mindent.

Hazai politikai élet nem pezsgett túlságosan, de azért egy két írásról érdemes megemlékezni. Régóta hangoztatják büszkén a szocik, hogy Botka László népszerűbb Orbán Viktor, csak mérésekkel nem sikerült még ezt alátámasztanaiuk. Hát, most lett mérés, és hogy, hogy nem, egész más eredménye lett, mint azt a derék szegfűszegesek várták. Ha már Botkánál tartunk, érdemes megnézni azt ámokfutást, amit Kálmán Olgánál rendezett, már csak egy igen árulkodó elszólás miatt is. Mindeközben pedig a határunkat védő kerítés elbontását vízionálja delíriumittasan, ugye egy kis kampányfogásért  az ország biztonsága sem drága.

A nemzetközi politikában viszont fontos dolgok történtek, Trump ismételten tematizálta a közbeszédet. Az amerikai elnök ugyanis bejelentette, az USA kilép a Párzsi Klímaegyezményből, nem kis meghökkenést keltve az európai vezetőkben, akik csalódottságuknak adtak hangot. Meglátjuk az elkövetkezendő hetekben, hogyan alakulnak a tárgyalások.

Soros György továbbra is kiemelten foglalkozik hazánkkal, ezúttal maffiaállam nevezve Magyarországot, mire Orbán Viktor - nagyon helyesen - kikérte magának azt, keményen visszaszúrt.

Mindeközben megkezdődött az összmagyarság egyik legkedvesebb eseménye, a Csíksomlyói búcsú, öröm az ürömben, hogy a kiutazó magyarokat ismeretlenek rémhírterjesztéssel próbáltak megzavarni.

Szombatról Vasárnapra virradóan sajnos ismételten terrortámadás történt Angliában, ezúttal London utcáin. Furgon hajtott járókelők közé, illetve más helyszínen is civilekre támadtak, eddig hat halálos áldozatról tudni, de ez a szám még nem mondható véglegesnek, mert jelen írásunk alatt is zajlanak a rendőrségi akciók. Úgy látszik továbbra is együtt kell élnünk a fenyegetettséggel, melynek hátterére remekül rávilágít az ezatuti blog cikke.

Picit könnyedebb vizekre evezve pillantsunk bele a sport világába is: először történt címvédés a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a remekül kezdő Juventust végül kiütötte a Real Madrid, ezzel történelmet írt Zidane csapata. A gyözelmet azonban némiképp itt is beárnyékolta a félelem, tömegpánik tört ki Torinóban, amikor a meccset nézők mellett eldurrant egy petárda, amit terrortámadásnak gondoltak.

Mindenkinek áldott és nyugodt pünkösdi ünnepeket kívánunk, és tartsák meg jó szokásukat, hogy a Blogstaron tájékozódnak hazánk és a világ dolgairól. Köszönjük!

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/38967/pics/14965588379927569_800x600.jpg
Bajnokok ligája,Botka László,Csíksomlyói búcsú,Donald Trump,Soros György,terrortámadás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?