Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (június 19-25)

Bár az iskolában beköszöntött a vakáció, nincs nyári szünet sem itthon, sem a nagyvilágban. Migránsügyek itt és ott, és sajnos  az is kiderült, hogy nem csak merényettel tudnak gyilkolni a beözönlők. A Jobbik hétről hétre alúlmúlja magát, akárcsak az MSZP.

fotó: mti

Rögtön hétfő reggel újabb merénylettel indult a hét, majd szerencsére a következőt már sikerült megelőzni Brüsszelben. Szintén nem a jó hírek sorát szaporította az Észak-Koreában járt amerikai egyetemista halála. Szerencsére itthon ennél jóval pozitívabb eseményeknek örülhettünk, tovább erősödtek gazdasági kapcsolataink, és e heti Blogstar interjúnk apropója szintén egy örömteli beruházás kapcsán készült. Persze árnyékosabb oldala is volt az elmúlt néhány napnak, többek közt a 3-as metró kálváriája amely hosszú távon komolyabb problémát is felvethet, vagy a plakáttörvény körüli hercehurca. Paks kapcsán is zajlottak az események és kiderült, hogy továbbra sem szeretnénk bevándorlókat Magyarországon és ez már egyre több helyen így van -, mert ahogy a miniszterelnök is kiemelte a Klebelsberg-ház átadásán mondott beszédében, egy ország minél többet ad fel saját hitéből és kultúrájából, annál gyengébb lesz politikailag és gazdaságilag. Orbán Viktor esetében felmerült egy másik beszéd is, amire úgy fest, mégsem kerül sor.

„Imádott” migránsaink is szolgáltattak beszédtémát bőséggel. Áldásos tevékenységük egy lengyel kamionos halálát okozta Calaisnál, Svédországban pedig végre kiutasították egyikőjüket. Ám még mindig akad néhány idióta aki mellettük kampányol. Bádog blogunk továbbá memóriafrissítést tartott Jobbikos politikusnak, a választási rendszerről és  Romániáról elmélkedett, de olyat is talált akinek ennél „jóval nagyobb problémája” akadt.

Menettérti blogunk az elmúlt napokban bebizonyította, hogy egy projektmenedzser, projektmérnök, vagy akár szakfordító élete is tele van érdekességekkel. Wattmester egészen más típusú, ám megdöbbentő híreket hozott Kínából és Csernobilból.

A héten megérkezett a nyár, sokaknak pedig kezdetét vette a nyaralás. Még Belami sem hagyta szó nélkül a kánikulát. Olyan is lesz idén biztosan, akinek a budapesti úszó-világbajnokság jelenti majd a nyár csúcspontját, amelynek egyik versenyhelyszíne a Ligetben lesz, a héten néhányan emiatt  balhézni kezdtek. Bezzeg a fák jól érzik magukat.

A meleg nem vette el a Trollfocis fiúk humorérzékét. Többek közt a nyár slágerének feldolgozását hozták nekünk, kicsit nosztalgiáztak, majd bundát kiáltottak ebben a hőségben és végül hoztak néhány példát arra is, mikor valakinek megártott a kánikula. Viszont nem csak trollék okoztak vidám perceket, Cristiano Ronaldo és az új divat is okot adott a nevetésre. Utóbbi mondjuk nem feltétlenül.

Heti jó arcunk egy szenzációs színésznő, és ha lenne heti rossz arc rovatunk abba bőven beleférne Misetics Bálint, Molnár Csaba vagy Böcskei Balázs és Szirmay Dávid. De persze utóbbiakon kívül is vannak olyanok, akik tudnak butaságokat mondani.

Verecke blogunk Kárpátalja történésivel foglalkozik, érkezett is egy-két jó hír, de akadt szomorúságra okot adó cselekedet, nem is egy.

Kiskíváncsi a héten (szerencsére) ismét beleütötte az orrát személyes okmányaink ügyébe, egy érdekes kísérletről szállított nekünk képeket és párkapcsolati jó tanácsokkal látott el minket.

A héten ketten is betöltötték az ötvenet. Egyikőjük világsztár, a másik is lehetne az, de nem úgy alakult. Ha már szóba került a film világa, örömhír lehet sokaknak, hogy trilógiává bővül az egyik legsikeresebb magyar film, Al Pacino elismeri a magyar filmes szakemberek tudását, valamint a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) egyik kiemelt vendége az Oscar-díjas  Michael Dudok de Wit volt.

Nicole Kidman és Lovasi András félszáz évét ünnepelte, a Nemzeti Múzeum alapkövét ennél jóval régebben helyezték el, és ha már múzeum, akkor ismét látható a Vasarely gyűjtemény. Kultúrát támogató program is indul, a Kaláka együttes pedig komoly elismerésben részesült. A heti verset ezúttal Weöres Sándor szállította nekünk.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/39639/pics/lead_800x600.jpg
Bayer Zsolt,Belpolitika,Bulvár,heti összefoglaló,Interjú,külpolitika,Kultúra,terror,terrortámadás
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?