Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (június 26-július 2)

Az Európai Unióból fontos hírek érkeztek a héten. Az EU-csúcson a kontinens migránsok elleni védelme tekintetében végre egyetértésről lehetett beszámolni. Elbúcsúztatta a világ Helmuth Kohl kancellárt, Magyarország és Orbán Viktor barátját. Szintén nemzetközi vonatkozású hír, hogy New York-i rabbik áltak ki Orbán Viktor mellett.   

Fontos eseménye volt a hétnek a Nemzeti Konzultáció lezárása, amelyről a Blogstar élőben közvetítette Orbán Viktor beszédét. Folytatódott a vita a kedden életbe lépett civil törvény végrehajtásáról. S ha már törvény, akkor szintén a héten történt, hogy Áder János köztársasági elnök – sokak várakozásával ellentétben – aláírta a közterületi plakáthelyek használatáról szóló jogszabályt.

Egy úri szalonokba be nem engedhető jobbikosról írt a Bádog blog, szép számú olvasót vonzva soraira. És egy másikról is kifejtette álláspontját, merthogy vannak köztük fekete figurák szép számmal. Megemlékezett Eörsi Mátyásról is, aki keresztnevét Rákosi Mátyás után kapta szüleitől.

Keresett cikk volt a Blogstaron Átlagpolgár írása is Macronról és az ébredő olaszokról, ahogy a Botkának küldött selyemzsinórról írt dolgozatot is sokan keresték a portálon.

Ez a tuti blogunk egyik legmeglepőbb bejegyzése az volt, hogy meleg miniszterelnököt szeretne egy Kossuth-díjas költő. Sokan olvasták azt a bejegyzését is, amelyben egy jobbikos képviselő dehonesztáló módon minősítette Orbán Viktort. Kiderült soraiból az is, hogy a CNN aljas módon hamisítja a híreket, s a nézettség növelése miatt hazudik Trumpról.

Demagóg blogunk Simicska és Soros újra összeállt koalíciójáról hozott jó kis információt, míg Almafröccs arról számolt be, hogy megnyílt az út homokosok házasságának legalizálása előtt Németországban. A Csak egy mondat pedig Kövér László fontos megállapítását idézte, illetve írt Horváth Csabáról, akit saját pártja sem néz már semmibe, de Tarlós István megfogalmazása még közelebb vitte az olvasókat a lényeghez.

Tamás Gáspár Miklós ismét kimutatta foga fehérjét, immár sokadszor, miszerint neki nagyon nem számít a kerítés, azaz Magyarország. Leander mondta el róla véleményét. Nála olvashattunk Tarlós István vallomásáról is, arról, hogyan képzeli el a főpolgármester saját, illetve Budapest jövőjét.

Jó volt látni a Filmszakadás beszámolóját arról, hogy magyar alkotókat is meghívott tagjai sorába az Oscar-díjat odaítélő filmakadémia. Azt meg pláne, hogy Törőcsik Mari az egyik főszereplője Mészáros Márta új filmjének.

Stukkó blogunk a belvárosi kerékpározás előnyeiről írt, amit nagyon is érdemes megfontolni. A fesztiválozó Magyarországot Flow hozta közelebb az olvasókhoz.

A sport világa is tartogatott a héten elképesztő ügyeket. Úgy indult a hét, hogy Újpesten bejelentették: címert cserélne a klub. Ebből aztán nem lett semmi, mert az UTE közbelépett. Hogy mi lesz a szigetszentmiklósi futballal, azt egyelőre nem tudni – sértődés ne essék az ügyben nem is ez a legfontosabb –, de arról kaphattunk egy képet, hogy miként vándorolnak ide-oda a TAO-s pénzek. 

A humor sem maradt ki a hét keresett anyagai közül. Tibi atya a Hatalom kocsmákat zárat be című írása borzolta a kedélyeket. Megtudtuk tőle azt is, hogyan hűsíti magát az egyszeri ember a nagy melegben illetve, hogy totális médiaháború lesz szeptembertől. A humor műfaját Belami is gyakorolta a héten, jókat mosolyogtunk pozitív lottóról szóló sorain. Trollfocinál sem kellett a szomszédba menni a jókedvért, ahogy a különös Vasas-vereség is ott szerepel a kínálatában, sokak örömére. 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/39892/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?