Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (július 3 - július 9.)

A héten is zajlottak az események a nagyvilágban, Junker kiakadt, Hamburg lángokban állt, itthon pedig a Pride-on rázták magukat a büszkélkedők. Hál'istennek a kultúra és a humor világa is pezsgett a héten.

Az Aktuális blogon a hét elején még olvashattunk a Green Holidays utazási iroda pórul járt utasairól és Hosszú Katinka nagy bejelentéséről sem maradtunk le. Megtudhattuk, hogy V4-ek elismerik az egyiptomi elnök munkáját, és hogy az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros György-féle szervezetek között. Még mindig az Aktuális blognál maradva többet is megtudhattunk Putyin és Trump régóta várt találkozásáról. Na és persze a szokásos Pride sem maradhatott el, hiába szerették volna sokan.

A hét vége felé a G20 körül kezdtek el gyülekezni a gomolyfelhők, ugyanis Hamburg lángokban állt a találkozó miatt, majd a találkozó nehézségeiről számolt be Angela Merkel.

Interjúereink sem voltak tétlenek a héten, ennek köszönhetően olvashattuk egy kiváló beszélgetést Novák Katalinnal a család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral, a bölcsődék és az óvodák támogatásáról, Kovács Ferenccel, Nyíregyháza polgármesterével a város fejlődéséről és végül, de nem utolsó sorban Ughy Attilával, Pestszentlőrinc-Pestszentimre polgármesterével egyebek mellet az egyetlen olyan közterületi emlékhelyről, amely ma Budapesten ötvenhat szellemének modern mementója.

A Leander blog a héten is ontotta magából a jobbnál jobb cikkeket, így többek között olvashattuk arról, hogy miért is kéne megrángatni Bokros bajszát, majd azt is megtudhattuk, hogy már a saját hazugságaiba is belezavarodott, de Heisler András érdekes interjújáról is értekezett.

Bayer Zsolt Bádog blogja ismét számos érdekes témát hozott, köztük is talán a legizgalmasabb, miszerint az olasz kormány megtiltja a civil szervezeteknek, hogy migránsokat mentsenek, emellett megrendítő felvételeket is láthattunk a visszacsatolt magyar területekről, a magyar csapatok bevonulásáról. Továbbá még láthattunk egy elszomorító és elgondolkodtató képet Franciaországról is.

A héten sem hagyott bennünket vitagerjesztő írások nélkül a Demagóg blog, innen tudhatjuk azt is, hogy Macron mindenki nagy meglepetésére Brüsszelezett egy nagyot, és azt, hogy hogyan égette Merkel rommá a magyar balliberális csürhét.

Honatya sem unatkozott, beszámolt nekünk a liberálisok Brüsszelből jött hatalmas pofonjáról, és még annak is utána járt annak, hogy a Jobbik plakátján szereplő állítás milyen viszonyban van a valósággal.

A Csak egy mondat blogról megtudhattuk, hogy miért létkérdés a balliberális oldal számára a migráció, az Ez a tuti arról számolt be, hogy Izrael is kerítést épít, továbbá Renzi titkos migránspaktumáról is többet megtudhattunk. Természetesen Schilling Árpád gyalázkodásáról sem maradtunk le. A Lizsé blogon pedig a Ligetvédők újabb aljas és erőszakos húzásairól olvashattunk.

Míg az Amerikai pite blogon Donald Trump Varsóban mondott történelmi beszédéből szemezgethettünk, addig a Wind of change blog újabb borzalmakat tárt elénk Európából. Többek között olvashattunk egy migráns kegyetlen gyilkosságáról, Junker kiakadásáról és az osztrákok „Orbánjával” kapcsolatban is okosabbak lettünk.

Hála Istennek, nem csak politikáról szól az élet, így humorból és a kultúrából sem szenvedtünk hiányt az elmúlt napokban.

Tibi atya a héten is odamondott, kifejtette a véleményét Hosszú Katinka és Pásztori Dóri ügyéről, na meg persze tinilányokat sem volt rest megkérdezni, hogyan szereztek jegyet az idei Balaton Soundra. A TrollFocis srácoknak a héten még egy lagzit is sikerült szétbarmolniuk, emellett még az Újpest új logójáról és a Videoton máltai szerepléséről is megvolt a véleményük.

Történelem terén Paprika és a Múlt-kor történelmi magazin blogja tartotta a frontot, míg előbbi a kaliforniai borok magyar atyjával ismertetett meg minek, addig utóbbi a rágógumizás történelmébe kalauzolt el az olvasókat.

A kultúra világában a napokban is zajlottak az események, ami többek között a Vatikánban felfedezett Raffaello-festménytől volt hangos, de az sem maradhatott szó nélkül, hogy a Városliget újra a 200 évvel ezelőtti pompájában fog ragyogni.

A Filmszakadás blogon pedig a héten 90. születésnapját ünneplő Gina Lollobrigida életéről és karrierjéről tudhattunk meg többet.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/40117/pics/lead_800x600.jpg
Bayer Zsolt,Belpolitika,heti összefoglaló,Interjú,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?