Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (július 17–július 23.)

A sport és a politika került fókuszba ezen a héten. Érthető, hiszen elkezdődött a magyarországi vizes világbajnokság és most rendezték a tusványosi találkozót is, amelyen Orbán Viktor mondott egy iránymutató beszédet.

Székelyföldön Orbán Viktor miniszterelnök világossá tette, hogy mit akar a kormány és mi lesz, akkor ha jön az ellenzék: ha helyzetbe kerülnek, akkor lebontják a kerítést a liberálisok. Az eseményen megjelent egy – azaz egy – tüntető, akit kicsit megrángattak, de így jár az, aki házhoz megy a hajhúzásért.

A Székelyföldön már a hét eleje sem volt unalmas, mert ott járt a román államfő, akinek a látogatása után román szervezetek hisztiztek egy sort.

A vizes vébé kapcsán a Heti jó arc blog Egerszegi Krisztina pályafutását elevenítette fel, s láthattuk, hogy az ország Egérkéje még mindig népszerű. Az eseményen számunkra eddig a vízilabdázók szolgáltatták az izgalmakat. Mindkét csapatunk csoportelső lett, de a férfiak olaszok elleni találkozója alaposan felkorbácsolta az indulatokat.

A hétvége nagy botránya volt, hogy letartóztattak egy etikus hackert, aki jelezte a BKK-nak, hogy fel tudta törni a bérletértékesítési rendszert. A BKK-val kapcsolatban sokaknak van ellenérzése, de úgy tűnik oldalunkon egyre népszerűbben a dizel-autók, amelyeknek már saját odaluk is van.

Bayer Zsolt blogján folytatódott a Tűrhetetlen sorozat, amely történelmi tényeket világít meg – érdekes összeállítás.

Kunhalmi Ágnes és Molnár Gyula is bizonyította, hogy hol állnak a politikai palettán, hiszen vörös csillagot "tetováltak" az MSZP elnökének karjára – bravó! Barátjuk, Soros György is adott témát ezen a héten, de várhatóan nem ő nevet majd a végén. A spekuláns nagy barátai, a budapesti ligetvédők is a helyükre kerülnek szép lassan, hiszen vannak olyanok, akik már a bíróság előtt állnak. Nem is csoda, hogy minden kutatás szerint őrzi előnyét a jelenlegi kormány, vagyis a jövő évi választások előtt kilenc hónappal sincs földindulás ebben a tekintetben.

Miközben itthon zajlott az élet a kajak-kenu sportban is rendeztek egy Európa-bajnokságot, amelyen a magyar csapat minden várakozásnál sikeresebb volt, Belami el is mondta erről a véleményét.

A mezőgazdaságban is zajlott az élet, hiszen a héten elfogadták a szója nyilatkozatot, amely alapvetően befolyásolja a termelést. Emellett fontos tárgyalásokon estek át a taxisok is. 

Ha már vidék: egy szörnyű bűntettre hívta fel a figyelmet a Magyar Noir blog.

A nyár egyik nagy eseménye, hogy hazakerült az összes Seuso-kincs, amelyekről korábban már film is készült. Alföldi Róbert ezúttal szinkronszerepet kapott, amelyet nehéz röhögés nélkül kommentálni. Látványos alkotást forgattak Budapesten, amelynek az egyik jelenetében nácik trappoltak végig a főváros utcáin. A művészvilág gyászolt is a héten: öngyilkos lett a Linkin Park énekese.

A média világa is hozott olyan hírt a héten, amire oda kellett figyelni. Puzsér Róbert a haláltáborokban elhunyt emberekkel viccelődött. Maradva a területen: feltettünk egy eldöntendő kérdést az ATV-vel kapcsolatban, amelyre egyértelmű választ kaptunk.

Tovább tart az újpesti címerőrület, amelynek egy érdekes állomása volt a héten, hogy a klub tulajdonosa párhuzamot vont saját maga és a Rákosi-rendszer között.

A Trollfoci is vizes üzemmódba kapcsolt ezen a héten, fel is vetették, hogy a női vízilabda-válogatott Japán elleni sikere után mi lesz az esztergomi Suzuki-gyárral.

És Tibi atya sem unatkozott, hiszen tovább folyik a harca Szabó Péterrel, aki nem áll le. 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/40546/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?