Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (július 31-augusztus 6)

A hét közéleti eseményei közül az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága összehívása körüli történetek borzolták leginkább a kedélyeket, amivel az ellenzék el akarta rontani azt a örömteli közhangulatot, amelyet a vizes világbajnokság átütő sikere okozott az országban.

Leander írásában bemutatta, hogy szándékos provokáció, a közösen hozott konszenzusos döntés felrúgása húzódott a hétfői esemény mögött. A részleteket a Fidesz alelnökével készült interjúnk első kézből tárta az olvasók elé. Személyéhez kapcsolódik az a friss fejlemény is, mely szerint bűncselekmény hiányában megszüntették a nyomozást a csepeli birkózó-akadémia ügyében, amely májusban kavart nagy port. Feljelentés is született, de vesztettek az áskálódók. Leander visszaszólt egy, a Németh Szilárd külsejével ízléstelenül gúnyolódó DK-s politikusnak.

Ha már interjú, akkor idekívánkozik a Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértővel készült heti beszélgetés, amely arra a szomorú, egyben nagyon veszélyes fejleményre hívja föl a figyelmet, hogy a migránsokkal Európa szerte a lakosság cserélődése zajlik.

Ugyancsak népszerű írásaink közé tartozott a népes családdal rendelkező Donald Trump beszélgetése európai vezetőkkel a Bádog blog tolmácsolásában. Ugyancsak sokan kattintottak a szerző Meghekkelt katolicizmus, meghekkelt egyház című írására és a Nápoly, 2018 című különös képére is.

Ez a tuti blogunk azon írását szerették legjobban olvasóink, amely a vizes világbajnokság megrendezését éltető olvasó bejegyzéseket dolgozta fel. Ezek a személyes vélemények megerősítik a kutatások adatait: a magyarok nyolcvan százaléka örült a vizes vébének, s az úszók teljesítményén kívül Magyarország rendezői sikerének is. És sajnálkozik amiatt, hogy nem rendezünk olimpiát. Ha már sport, akkor említsük meg: szintén keresett írásunk voltÚjpestfigyelő blog –, amely a futballklubban előfordult nyelvi nehézségeket állította pellengérre. Mint ahogy az sem örömteli hír, hogy az Újpest nem fellebbezett a stadion-bezárás ellen.  

Média arról írt, hogy az ATV nagyon elvetette a sulykot, amikor beszámolt a magyarországi hőség miatt sajnálatosan fellángolt tüzekről.

A Tűzfalcsoport blogunk agy érdeklődést kiváltó írásában hívta föl a figyelmet arra, hogy Sorosék beavatkozási kísérletet indíthatnak ősszel Magyarország ellen.

Bal lator azzal hívta fel magára az olvasók figyelmét, hogy az MSZP végét jövendölte 2018-ra.

Tudjuk, Magda Marinko, a délvidéki halálosztó néven is elhíresült bandita ma is magyar börtön rabja, a legszigorúbban őrzött fegyenc országunkban. Magyar Noir blogunk elfogásának körülményeit, szörnyű tettekkel teli életét mutatta be, olvasóink nagy örömére.

Demagóg arról írt, hogy a Jobbik rohamtempóban halad a Soros által kijelölt úton. Aminek vannak, akik nem örülnek, sokan viszont igen.

Honatya több írására is szép számmal kattintottak rá az olvasók.Keresték a Török Gábor Magyar Narancsnak adott interjúját elemző írását. Mint ahogy joggal sokan „forgatták” az ’Ismét hülyét csinál magából az ellenzék’ című opusát is.

Sport blogunk is kapós információkkal szolgált. Közreadta Hosszú Katinka bánatát, aki az új szabályok miatt legfeljebb négy számban indulhat egy-egy világkupa állomáson. Beszámolta arról is: meglepetést okozott a szurkolóinak Jakabos Zsuzsanna, hiszen a vizes vébé után egykettőre kimondta a boldogító igent.

A Kultúrvilág szintén sok érdekes témát dolgozott fel. Írt a hamarosan rekonstrukció miatt bezáró Iparművészeti Múzeumról, a sztrájkoló operaházi dolgozókról, és a világ legnagyobb fesztiváljának magyar fellépőjéről.

Filmszakadástól megtudtuk, hogy megkezdődött szombaton a Bujtor István Filmfesztivál és tájékoztatott a Setét torony című film csúfos bukásárólis.

Ezúttal is örömmel fogadták olvasóink Tibi atya, Trollfoci és Belami humoros írásait. Belami a vizes vébé aranyait számolgatta, Tibi atya kifejtette többek közt, mitől kell hányi, illetve jelezte, melyik az a 10 hely, ahol elviselhető a 40 fokos hőség. Trollfoci megemlékezik Hosszú Katinka törött kezéről, és egy nagy cselről, amit az MB2-ben dobtak.

A jövő héten új események, friss vélemények várnak ránk. Mi készen állunk, tájékoztatni fogjuk olvasóinkat. Töltsék Önök is a Blogstarral augusztus második hét napját.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/40981/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?