Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (augusztus 21 - augusztus 27.)

Sajnos a múlt heti sokkoló események erre a hétre is rányomták bélyegüket, így nem meglepő, hogy ezt a hetet is a migránskérdés, a támadások és a terrorizmus árnyékolták be.

Ironikus, egyben szomorú, hogy míg Barcelonában pár hónappal ezelőtt még a migránsok mellett tüntettek, úgy most megtapasztalták ők is, hogy milyen következményei vannak ennek. Az Ez a tuti blog a barcelonai áldozatokkal kapcsolatos megemlékezés miatt írt erről.

A sorozatos támadások miatt Merkelnek is megjön az esze, mivel lassan, de biztosan rájön ő is, hogy nagyon rossz irányba mennek a dolgok, és a migránsokkal kapcsolatos szigorítások elkerülhetetlenek. Erről a héten az Almafröccs blog is írt. Az Aktuális blog pedig rávilágított arra, hogy hiába szajkózták rengetegen, hogy a bevándorlók majd jót tesznek a gazdaságnak, a felmérések egyáltalán nem ezt bizonyítják.

A helyzet egyre súlyosbodik, az emberek türelme pedig rohamosan fogy. Olaszországban már csak vízágyúkkal lehet mozgásra bírni a bevándorlókat, Velence polgármestere pedig konkrétan tűzparancsot adott ki a radikálisok ellen. Az egész kiállhatatlan helyzethez Bayer Zsolt pedig egy nagyon erős kérdést talált az internet bugyraiban, amit a Bádog blogon tett közé.

De nem csak az elfajult migránshelyzetről szóltak a hírek, ugyanis Szijjártó Péter bejelentette, hogy Magyarország hazarendelte a Hollandiába akkreditált nagykövetét, mert Gajus Scheltema távozó holland nagykövet felháborító párhuzamba állította a magyar kormányt a muszlim terroristákkal. Kovács Zoltán kormányszóvivő kijelentette, hogy a kormány maximálisan kiáll Szijjártó döntése mellett.

A migránsokkal szembeni türelem itthon is vészesen fogy, de aki ennek hangot akar adni, azt elnémítják. Ez történt Toroczkai László ásotthalmi polgármesterrel is, a Facebook egy időre letiltotta oldalát. Ezzel szemben Stohl András türelméből sincsen sok, bár ő a másik oldalról elégedetlenkedik, csak kérdés, hogy miért, miközben enyhén szólva sincs rossz dolga. Vujity Tvrtko is beállt ebbe a sorba és a független sajtó hiányáról panaszkodott. Ezekről a Leander blog írt vitriolos cikket. Vona Gábor is megkapta a magáét és a Honatya blog is megemlékezett a héten a Jobbik politikai blöffjeiről.

Hogy pozitív hírekről és könnyedebb témákról is essen szó: a Jóhír blog a béremelésekről számolt be, míg a Filmszakadás egy izgalmas életutat mutatott be a megosztó Leni Riefenstahlról, és végül, de természetesen nem utolsó sorban a szombat is tartogatott izgalmakat és örömöket egyaránt, hiszen Milák Kristóf megszerezte a junior világbajnoki címet 100 pillangón, és az úszó junior vb negyedik napja a negyedik aranyat is meghozta a magyaroknak, nem is beszélve a kajak-kenu vb-ről, ahol szintén érmesek lettek a mieink. 

 

 

 

 

 

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/41657/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,migráns,sport,terror,Vona Gábor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?