Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (augusztus 28 - szeptember 3.)

Ez a hét sem múlt el izgalmak nélkül: ismét rasszizmustól volt hangos a világsajtó, előrelépés történt Paks II. kapcsán, és még itt volt nekünk Bokros Lajos gyors bukása is. A kultúra világában pedig sajnos több veszteség is történt, de kicsit azért örülhettünk is.

Aktuális blogunk a héten is szállította a friss híreket, amik sajnos most sem voltak migráns mentesek. Megtudhattuk, hogy Ausztriában egyre több szociális támogatásban részesülnek a migránsok, kvótaügyben sem túl fényes a helyzet, ugyanis kiderült, hogy az uniós szervek kelepcébe kerültek kvótahatározat végrehajtását illetően.

Szerencsére örömteli hírek is napvilágot láttak az elmúlt napokban, köztük az is, hogy már januárban kezdődhet Paks II. építése.  Még azt is megtudhattuk, hogy Gorka Sebestyén mit is üzent Donald Trumpnak. A hét végére pedig az a sokkoló hír futott be Észak-Koreából, hogy felrobbantottak egy hidrogénbombát.

A Leander blog szerzője mások mellett Hajdú Péterrel és Bokros Lajossal foglalkozott kicsit részletesebben. Előbbi a miniszterelnökről tett megjegyzésével ihlette meg blogerrünket, míg utóbbi pedig a gyors bukásának köszönhette a hosszas sorokat.

Bayer Zsolt sem tétlenkedett a héten, Bádog blogján számos kiváló cikk született, ezek közül is a legnépszerűbbek, amelyek München és Róma szívszorító látványára hívja fej a figyelmünket.

Ez a tuti is érdekes témákkal foglalkozott, többek között előkerült a jó öreg rasszizmus is, amit most éppen az 1939-es Elfújta a szél filmklasszikusra húzták rá, de emellett arról is olvashattunk, hogy az olaszoknál – nagyon helyesen – bírság jár annak, aki migránst akar befogadni.

Kicsit témánál maradva a Demagóg blog sem mehetett el szó nélkül rasszista téma mellett, és azt az erős kérdést feszegette, hogy vajon Botka, Gyurcsány vagy Karácsony Gergely fogja előbb javasolni az Egri Csillagok betiltását? De persze Merkel nem túl sportszerű kampánystratégiájáról is többet megtudhattunk.  

Az Almafröccs blog is foglalkozott még egy kicsit Merkellel, ám ott a blog szerzője kicsit más témával, ugyanis Frau szerint Európa "házi feladata", hogy befogadja a menekülteket. Bloggerünk ezt még Schulz újabb Magyarország gyalázásával is megfejelte.

Míg Honatya blogján Karácsony Gergelyről és a mandátumért való harcáról olvashattunk, addig a Lizsé blogon a mezítlábas Ligetvédők nagy sajtóátveréséről.

Sport blogunk pedig a magyar válogatott világbajnoki-selejtezőn szerzett 3–1-es Lettország elleni kiváló győzelméről számolt be.

A kultúra világában sajnos több veszteség is ért minket a napokban. A Kulturvilág blog Mireille Darc francia színésznő, a Filmszakadás pedig az egyik legnagyobb rendezőnk, Makk Károly haláláról tájékoztatott. Hál’istennek azért örömtelibb dolgok is történtek a héten, ilyen volt a Kossuth- és Jászai Mari-díjas kiváló művész, Szilágyi Tibor születésnapja és a 74. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál megnyitása.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/41961/pics/lead_800x600.jpg
Bayer Zsolt,Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?