Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (szeptember 25.-október 1.)

Ragnar Volarus

Keményen indult a hét. A vasárnapi német választások természetesen a hét első napján is foglalkoztattak mindenkit. Még aznap az ukrán elnök aláírta az új oktatási törvényt, amit nem lehetett szó nélkül hagyni, reagálni kellett, és még az ukrán nagykövet is hazautazott raportra. Egy biztos, mi nem hagyjuk annyiban. Észak-Korea is újra figyelmet követelt magának, és a Ferenc pápát ért vád is még a hétfői napon érkezett. A folytatás sem volt eseménytelen. A Soros-tervet már „élvezhetjük” működés közben egy ideje, pedig sokan mondják, hogy a migránsok  és az iszlám veszélyt jelent, de ez Brüsszelt mit sem érdekli. Szerencsére mi tartjuk magunkat eredeti elképzeléseinkhez, és talán már látszik a fény az alagút végén.

Kiszelly Zoltán politológus elemezte a helyzetet a Blogstarnak adott interjújában.

A baloldalon áll a bál. Bár ebben sincs tulajdonképpen semmi új, de minden héten új szintre emelik a kavarást. Botka egy nagyvonalú gesztussal élt, de egyelőre inkább ellene dolgoznak, ráadásul azok, akikkel szövetkezne. Persze a szegedi polgármester nagyon nincs jó helyzetben, de az ellenzék sárdobálással igyekszik elterelni a figyelmet nem kevés gondjáról. Több-kevesebb sikerrel. Inkább kevesebbel. Mi sem természetesebb, Vonáék sem maradtak észrevétlenek a héten.

A Semmelweis Egyetem elhatárolódott a Homeopátiától – jelentette be dr. Szél Ágoston, az intézmény rektora. Egy másik Szél, Bernadett, pedig Németh Szilárd ellen – nem csak ő - kelt harcra. Vagy mégsem?

Szél Bernadett

A nagyvilágban is zajlott az élet. Amerikában egy terrorista a vallásszabadság nevében követel a börtönben speciális diétát, Oroszország hadat üzent a közösségi médiának, a németek után Ausztria készül a választásokra, míg két európai közlekedéstechnikai cég egyesíti erőit egy kínai vállalattal szemben. Spanyolországban a Hay Fesztiválon nagy sikert aratott a Magyar Zene Háza, itthon pedig a Franciaország és Magyarország közötti kulturális kapcsolatok fejlesztése terén végzett munkásságáért a Becsületrend lovagi fokozatával tüntették ki Baán Lászlót, a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria főigazgatóját.

A héten elhunyt Hugh Hefner, a Playboy alapítója, akit sokan az „Élet császárának” tartottak.

Hugh Hefner

De a művészvilág is gyászolt a héten. Filmforgatás közben szenvedett balesetet egy cseh színészlegenda, és egy magyar színikritikus sem ír már többet nekünk. Azért akadt jó hír is. Az MMA hiánypótló honlapot indított, a Várkert Bazár újabb színvonalas programokat kínál, kulturális örökségi helyszínek újulnak meg, és Budapestre érkezik a Trónok harca sorozathoz kapcsolódó koncertshow.

Filmszakadás blogunk a Filmarchívum 60. születésnapja alkalmából megrendezendő Budapesti Klasszikus Film Maratonról számolt be és a 17. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle sem kerülte el a figyelmüket.

A Múltidéző pedig szeptember végén elhozta nekünk az ide illő verset Petőfi tollából.

Minden érdekel engem blogunk a héten többek közt a férfiak viselkedését elemezte, valamint a paredolia nevű pszichológia jelenséget. De egy kilenc éves milliomosról és a botox hatásaival kapcsolatban is sok „érdekességre” hívta fel a figyelmünket.

Már esett szó néhány jóhírről, de abból sosem elég! Az MFB hitelnek köszönhetően már nem kell irigykednie a szomszédra, sőt némelyiknek még segítséget is nyújthatunk a tanácsainkkal. De ez a pénzügyi segítség annyira sokrétű, hogy érdemes utánanézni, és a többi ajánlatnál nem csupán kedvezőbb, de egyszerűbb is igénybe venni. Ráadásul nem csak magunknak, de akár a környezetnek is jót tehetünk vele.

Tibi atya egy kiadó albérletet mutatott be nekünk, és a kerékpárral közlekedőknek adott jótanácsot. A Trollfocisok pedig a héten megjelent számítógépes játék, a FIFA 18 kapcsán jelentkeztek egy teszttel és néhány információval. Persze a Bajnokok Ligája fordulóban is találtak érdekességet, és megosztottak velünk néhány díjnyertes pályaművet is. Ha már sport: meglepő módon várja az OSK Sepsi az FCSB csapatának szurkolóit a román bajnokság első osztályában.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/43057/pics/lead_800x600.jpg
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?