Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (október 9 – október 15)

Ez a hét sem nevezhető feszültségektől mentesnek. A hazai és nemzetközi politikai színtéren is dúltak az indulatok. A migránskérdés nyugaton egyre változóban van, a hazai fociszurkolók kiakadtak és sajnos számos veszteség is érte a magyar kulturális életet. Heti összefoglaló.

Természetesen ez a hét sem telt el anélkül, hogy ne jött volna szóba a migránsok és Európa helyzete. Úgy tűnik viszont, hogy a franciák egyre jobban a magyar hozzáállást követik. Erről a Külvilág blog számolt be. A németeknek is lassan leesik, hogy a menekültügy náluk nagyon rossz irányba megy, és ezen mindenképpen változtatni kell– írja az Almafröccs blog, amit egy közgazdász is egyszerűen erősített meg, amit a Csak egy mondat foglalt össze velősen. Szomszédaink is lassan rádöbbennek: a migránssimogatás helyett az osztrákok is már változást szeretnének. Erről a Wind of Change írt.

Itthon, a parlamentben forrtak az indulatok: Orbán Viktor kiakadt Hadházy Ákos hülyeségein, amiről az Ez a tuti be is számolt, illetve kereszténysége miatt vált gúny tárgyává egy képviselő a liberálisoknak köszönhetően, de nem mehetünk el a Jobbik plakátbalhéja és feloszlatásának mérlegelése mellett sem.

Úgy tűnik Gyurcsány Ferenc megint kissé eltévedt az érvek rendszerében; pökhendi módon Messihez hasonlította magát . És ha már az ellenzék képviselőiről van szó: a Leander blog felhívta a figyelmet egy, az ellenzéki összefogást támogató üzletember hülyeségeire, akit majdhogynem „világvégét” vizionál Orbánnal kapcsolatban nem is beszélve egy enyhén szólva is érdekes előadásról

A Bal lator egy érdekes és egyben felháborító listát közölt a láblógató MSZP-s politikusokról, akik pénzért akarnak nem dolgozni, illetve ha már érdekes és felháborító dolgokról van szó: Alföldi Róbert tovább folytatta hazája elleni mocskolódást, valótlanságokat állítva. Erről a Média blog írt. Valótlanságért, sőt, rosszindulatú csúsztatásért a ligetvédőknek sem kell a szomszédba menni, legújabb húzásukról a Lizsé írt részletesen. Az Aktuális blog mikrofonvégre kapta Dr. Medgyessy Ildikót, akit a magyar textil- és ruhaiparról, főleg a BKIK helyzetéről faggattunk.

A sport területén is volt balhé a héten: a magyar focicsapat csúnya szereplése miatt a szurkolók kiakadtak, és Storck fejét követelik, sőt, ki is rúghatják a szövetségi kapitányt. Erről a Sport és a Trollfoci is írt a napokban.

Az Egyesült Államokat is balhé, illetve egy meglepő lépés jellemezte a héten: az USA bejelentette, hogy kilép az UNESCO-ból, a hírt az Aktuális blog írta meg, de Hollywood egyik legbefolyásosabb emberéről is kiderült, hogy éveken át nőket zaklatott. Ezt Bayer Zsolt nem hagyta szó nélkül és írt is róla a Bádog blogban, ahogy egy kifejezetten meglepő levélre is felhívta a figyelmet.

A hét elején szomorú hírrel szembesültünk, ugyanis meghalt Aradszky László énekes és Nepp József rendező is – számolt be róla a Filmszakadás. A Kultúrvilág blog élőben közvetítette a Magyar Művészeti Akadémia közgyűlését, ahol kiderült, hogy Fekete György utódja Vashegyi György karmester lesz, a Wattmester blog pedig egy nagyszerű magyar találmányról adott hírt.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/43619/pics/lead_800x600.jpg
Belpolitika,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,sport
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?