Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a blogstaron (október 16–22.)

Kecskés István

Ritka eseménydús hét van mögöttünk, csak kapkodtuk a fejünket, mert tényleg volt itt minden. Nem is volt könnyű követni, ezért érdemes összefoglalni.

Az utóbbi napokat egy bizonyos Sárosdi Lilla tematizálja, aki azzal vádolja Marton László Kossuth-díjas rendezőt, hogy húsz évvel ezelőtt zaklatta őt. A tévében is nyilatkozott erről egy kicsit furcsát és a mai vasárnapi üzenet is ezzel foglalkozik.

A hét elején kiderült, hogy az index egyik munkatársát úgy kirakták egy gyorsétteremből, mint azt a bizonyos macskát. Tbiatya, mint a vendéglátásban érintett véleményvezér, szintén megsorozta a zsurnalisztát.

Hirtelen – szinte a semmiből – előkerült Vitray Tamás, egykori sportriporter, aki hosszú évek csöndje után "nyilasozott" egy egészségeset. Bródy János pedig úgy érezte, hogy joga van vélemény mondani a magyarságról. Ha már megmondók: Papp Réka Kinga szerint nincs azzal semmi baj, ha Európa iszlám lesz: "És akko' mi van?" – tette fel a kérdést. Volt olyan is, aki értelmes, érdekes gondolatokat mondott: a Szeged Ma Klub szerdai rendzvényén nyilatkozott a blogstarnak Wittner Mária, 56-os hős.

Úgy tűnik, hogy itthon mégis működik az igazságszolgáltatás, mert Gyurcsány Ferenc embere kapott is öt évet – első fokon és egyelőre nem jogerősen. Mindeközben egy ország figyeli árgus szemekkel, hogy a összeborul-e a Jobbik és a baloldal, úgy tűnik van rá esély.

A nagyvárosok lakói számára a téli időszak egyik riasztó szava a szmogriadó. Nos könnyel elképzelhető, hogy elkövetkezendő néhány év fejlesztéseinek köszönhetően Budapesten nem lesz több ilyen akció. Ugyancsak jó hír a nyugdíjasoknak, hogy ebben az évben prémiumot és Erzsébet-utalványt is kapnak az év végén. A vállalkozások számára is volt érdekes információnk a héten. A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ipari tagozatának elnöke Csoltó Gábor és a gazdasági szolgáltatások tagozatának képviselője Drimál István is sok új információval szolgált.

Valahogy mostanában sokszor van világvége. Egy újabb időpont került napvilágra, amely szerint még hét év pokol is vár ránk.

Fontos találmányt jelentettek be a héten: kifejlesztettek egy alkalmazást, amely jelzi, ha a használója rosszul lett az utcán és még segítséget is hív. Sokan a szívükre vették, hogy a magyar labdarúgó-válogatott ismét alul múlta önmagát és csak harmadik lett a csoportjában. Ez Bernd Storck állásába került, ám a helyzet az, hogy lényegében bárki lehetne a kapitány, ebben ennyi van, Szélesi Zoltánnak sem lesz könnyű dolga.

Külföldön sem egyszerű az élet. Angela Merkel, német kancellár például nagyot küzd a kormányalakítással. Ausztriában is megvolt a választás, amely után a liberálisok az egész országot lenácizták – ahogy szokták. Egészen érdekes videók is előkerültek Nyugat-Európából. Bayer Zsolt blogján egy londoni jelent meg, az ezatutin pedig előbb egy olyat láthattunk, amelyben német fiatalok beszélnek a kormányuk döntéseiről,  majd egy olyan münchenit mutattunk meg, amelyen egy muszlim férfi tombol. Természetesen ez a hét sem múlhatott el a kvóta-ügy elemzése nélkül, folyamatosan változik ez az egész terv.

Holnap emlékezik az ország. Ezzel kapcsolatban mobil alkalmazás is megjelent, amelyről több cikkünket is sokan olvasták.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/43922/pics/lead_800x600.png
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?