Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (október 30–november 5.)

Kecskés István

Zaklatott hét van mögöttünk – a szó átvitt és szoros értelmében is. Amellett, hogy egyre többen állnak elő azzal, hogy korábban ki, hogy viselkedett velük, Gyurcsány Ferenc is kimondta a szokásos hülyeségét és a válogatottnak is lett új szövetségi kapitánya.

 

Bayer Zsolt blogján, elsőként megnevezve az érintetteket számolt be a hazai színházi világot érintő újabb botrányról. Az ügynek lett folytatása is, de érdekes módon a liberális sajtó mélyen hallgat az ügyről.

A zaklatások felelevenítésének sorozata folytatódott a tengerentúlon is. A legnagyobb név ezen a héten, akit belerántottak ebbe az ügybe Dustin Hoffman volt, de Kevin Spacey ügyeiről is újabb részletek derültek ki.

Gyurcsány Ferenc ismét a határon túli magyarokat találta meg, aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy vonják meg a szavazati jogukat, lett is belőle nagy felháborodás. Emellett az egyik nagy áruházlánc is belekötött az erdélyi magyarokba és egy gyűlöletkeltő lap is indult Romániában, ahol már szinte szalonképes a gyűlölet.

Egy egyiptomi jogász szerint az erőszak honfitársai nemzeti kötelesség, ha egy nő szakadt farmerben van – itt tart a világ. Angela Merkeléknek sem nagyon sikerült normálisan működni, de a Föld másik fele pedig a Kennedy-gyilkosság dokumentumait elemezte a héten. Európában elkezdődött a katalán vezetők letartóztatása, vagyis a spanyol ügyek sem jutottak nyugvópontra. Hollandiában pedig már az sem tetszik minden politikusnak, ahogy a zászló lobog.

Miközben itthon rekordmagas a Fidesz támogatottsága, a szocialistáknál összevissza beszélnek, Karácsonyék fenyegetőznek, Bokros Lajos elméje pedig megbomlani látszik.

A héten történelmi eseményekről is megemlékeztünk. Kedden volt Tisza István meggyilkolásának évfordulója, a hét második felében pedig az 1956-os forradalom leverését és Kádár János árulását elevenítettük fel.

Az is kiderült, hogy a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának fontosak a fiatal cégek és szélesíteni akarják a szolgáltatásokat.

Georges Leeskens lett a magyar válogatott szakvezetője – nem erre számítottunk, A szövetségi kapitány választással kapcsolatban Shane Tusup, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka edzője, férje is megszólalt. És persze nem mindenki vette komolyan az új kapitányt, mondjuk a TrollFocitól nem is vártuk. A váltás megviselte Bernd Storckot is, mert egy német lapnak nyilatkozva kicsit visszaszúrt nekünk.

Hétvégén visszatért a Ferencváros tábora a stadionba, ám botrányt is hozott a Debrecen elleni meccs. Közben érdemes volt egy pillantást vetni a szlovák bajnokság élmezőnyére, csupa magyar város csapatát láthattuk.

A bulvármédia mélyrepülése mellett Tibiatya is újabb frontot nyitott.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/44410/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?