Blogolj!

Ez történt a héten, erről írtak a Blogstaron (november 13 – november 19.)

Izgalmas hetet zártunk: Zimbabwében a katonaság vette át az uralmat, az EP elfogadta a kvótarendszert, na és persze ez a hét sem múlhatott el zaklatások és vádak nélkül.

Aktuális blogunk a héten is szállította a friss híreket, így többek között azt is, hogy az ellenzék már semmilyen formában nem tudja megszólítani a választókat, és sajnos erre a hétre is jutott egy lövöldözés, ezúttal Kaliforniában történt az újabb áldozatokat követő est. Zimbabwében is zajlottak az események, ahol a hadsereg átvette az irányítást Mugabe elnöktől.

Olyan felháborító híreket is olvashattunk az Aktuális blogon, miszerint az Európai Parlament elfogadta a kvótarendszert, így a Soros-terv egyre jobban utat tör magának. Témánál maradva: az is világossá vált, hogy a magyar baloldali európai parlamenti képviselők is megszavazták annak a bizonyos tervnek pontjait, utat nyitva ezzel a migránsoknak.

Az Ez a tuti blog szerzői sem unatkoztak a héten, ismét számos kiváló írás született, köztük van egy lista is, amely tűpontossággal tárja fel, hogy hogyan is „lopta” szét a Fidesz az országot, de emellett arról is többet megtudhattunk, hogy a román „becsületbíróság”, magyart alázott. Természetesen a nemzetáruló európai parlamenti képviselőket is górcső alá vette.

Leander blogunk sem fogta vissza magát a hazai politikai közélettel kapcsolatban. Mások mellett olvashattuk Vona Gábor hamarosan megjelenő interjúkötetéről, természetesen Havas Henrik morzsái alapján, illetve arról is, hogy egyesek szerint miért is kéne eltakarítani az Orbán-kormányt. Bayer Zsolt Bádog blogján pedig szépen helyretette Filotás Tivadart és a téveszméit, de emellett a humorról sem feledkezett meg, és szállított nekünk egy igen találó képet arról, hogy milyen az, ha fény derül Jean-Claude Juncker #metoo-s ügyeire.

A Demagóg blog szerzője sem unatkozott az elmúlt napokban, több olyan népszerű írás is napvilágot látott, mint Vona hirtelen nagy elköteleződéséről a melegfelvonulás iránt, vagy éppen Lendvai Ildikó nagy visszatérése, de egy újabb gátlástalan támadásról is olvashattunk, amit a németek intéztek Orbán Viktor és Magyarország ellen.

A Külvilág blog sem volt rest a nagyvilág híreiről tudósítani, így többek között azt is megtudhattuk, hogy az amerikai nagykövet csuklóból román várossá nyilvánította Nagyváradot, de ezt is megtudhattuk, hogy Merkel támogatottsága 17 éves mélypontra zuhant.

Kicsit könnyedebb vizekre evezve, a sport és kultúra világában is zajlottak az események a héten. Sport frontról kiderült, hogy Kassai Viktort sajnos nem tudhatjuk a 2018-as foci-vb játékvezetői között, illetve az is, hogy a nyári magyarországi vizes világbajnokság nyitóelőadása elnyerte a „rendezvények Oscar-díját”. Továbbá az az örömteli hír is kiderült, hogy Puskás lett minden idők legjobb góllövője, de az első három helyen is magyar futballista található.

A kultúra és filmek világán pedig szinte már naponta jut egy-egy zaklatási ügy, nemcsak a tengerentúlról, de hazánkból is. Így a Kultúrvilág blog többek között arról is beszámolt, hogy Kerényi szerint a fenekelés csak játék, illetve nevelés volt a részéről, majd Varnus Xavér akadt ki az őt érő vádakra, és még Eszenyi Enikő állása is veszélybe került a Marton-ügy miatt.

Filmszakadás blogunk pedig a világsztárok zaklatási ügyeivel foglalkozott, így a ez a hét sem múlhatott el Spacey-ügy nélkül, mellé már olyan nevek is becsatlakoztak a szexuális zaklatással vádoltak sorába, mint Richard Dreyfuss, Tom Sizemore vagy Sylvester Stallone.

Történt a héten egy fontos esemény is, mégpedig az I. Taxi Expo megrendezése Budapesten, amelyben nagy szerepet vállalt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) is. Az eseményről szerzőink több érdekes beszámolóval is jelentkeztek, köztük az online pénztárgépek bevezetésének az előnyeiről, a taxisok címkiadó rendszeréről, továbbá azt is megtudhattuk, hogy kik részesültek a BKIK elismerésében, és a taxitarifa-emelésről is többet megtudhattunk. Emellett a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében tartott ügyfélszolgálati konferencia bevezető, elméleti előadásáról is olvashattunk egy-egy velős összefoglalót az Eco és az Aktuális blogon is és még arra a kérdésre is kerestük a választ, hogy milyen szerepe lehet a taxizásban az elektromos és a hibrid autók térnyerésének?

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/44965/pics/lead_800x600.jpg
bayer szolt,Belpolitika,FIDESZ,heti összefoglaló,külpolitika,Kultúra,merkel,migráns,sport,Vona Gábor
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?