Blogolj!

Ez történt a héten és erről írtak a Blogstaron (november 27-december 3.)

KGBéla még a bírósági tárgyalásra vár, egy horvát háborús bűnös viszont inkább a halált választotta a börtönévek helyett. Beszámoltunk egy német bombahírről, s Heller Ágnes bombajó ötletnek tűnő választási koalíciójáról. A román nemzeti ünnep alkalmából visszatekintettünk a múltba, s kiemeltük a jelen „legjobb” pillanatait. Tartsanak velünk!

Nem panaszkodhattunk az elmúlt héten sem, váratlan és várt fordulatokkal teli hét napot hagyunk magunk mögött. Azon nem lepődtünk meg, hogy KGBéla, a Jobbik európai parlamenti képviselője elleni ügyben lassan vádemelésre kerül sor – bűnösnek találhatják kémkedésben is. Azonban sem mi, sem a hágai bíróság nem készült fel arra, hogy Slobodan Praljak volt boszniai horvát tábornok, háborús bűnös inkább méreggel öli meg magát, minthogy húsz évet töltsön börtönben. Csúri Ákos a hét utolsó napján egyszerre emlékezett a volt a hódmezővásárhelyi polgármesterre, s emelt szót azért, hogy a politikai ellenfelekről is a megértés szándékával beszéljünk.

Nosztalgiáztunk egy kicsit, felidéztük Kunhalmi Ágnes legszebb pillanatait, majd hozott nekünk friss anyagot (nem, nem olyat!) Juhász Péter, aki berontva az ATV adásába egy stand up comedy jelenetet adott elő az MSZP-s Harangozó Tamással. Mi nem tudjuk, hogy ez-e a legjobb módszer a nyugdíjasok meggyőzésére, Heller Ágnes viszont már aggódik. Ismét azt a tanácsot adta, hogy a baloldaliak, a liberálisok fogjanak össze a Jobbikkal Orbán ellen.

Havas tanár úrtól megtudhattuk, hogy még a kommunista diktatúrában is nagyobb volt a sajtószabadság, mint most – pedig ezzel még Lendvai Ildikó sem értett egyet. Sváby András talán már megbánta, hogy feltette a kérdést az ATV-n: létezik-e Soros-terv? Elsőre meglepő módon ugyanis a nézők többsége szerint igenis van. Kocsis Éva búcsúzott a Kossuth rádió reggeli műsorától, a 180 perctől, az erről írt véleménycikk pedig egy olyan hullámot vetett, amire válaszolni is kellett. Az Index eközben nyelvújít, az új szavakat érdemes még a világvége előtt elsajátítani.

A francia állam és az egyház viszonyáról szóló elmélkedést osztott meg Bayer Zsolt. Németországban sem telnek unalmasan az advent napjai, ugyan még mindig nincs koalíciós partnere Merkeléknek, de legalább „betonba öntik a karácsonyt”. Igaz, megértjük őket, az egyik nap bombát küldtek a karácsonyi vásárba, a következő nap pedig az antifasiszták balhéztak az AfD gyűlésének helyszínén. Eközben Juncker a korlátozás nélküli, tömeges bevándorlás szükségességét vetette föl, Horváth K. József blogbejegyzésében viszont inkább a luxemburgit küldi el a francba.

  

Kiemelt figyelemmel fordultunk keleti szomszédunk irányába is nemzeti ünnepük alkalmából. Előbb felvázoltuk a történelmi hátteret, majd megüzentük, hogy Erdély „soha nem volt román és nem is lesz”. Nem hallgattak ránk, Bukarestben katonai parádét tartottak, a székelyeknél román nácik vonulgattak, Kolozsváron pedig terepszínűbe öltöztetett óvodás szavalt verset sisakkal a fején. Északra sem jobb nézni, a dunaszerdahelyi szurkolókat a magyar nemzeti trikolor miatt büntették.

Szerencsére nekünk is maradt ünneplésre okunk. Kubik Anna Brassóban nyert díjat, s megtudhattuk, hogy kik kapták meg a Prima Primissima Díjat. Büszkék lehetünk egy magyar filmre is, amely Robert Redford híres fesztiváljára kapott meghívást.

A sportolóink sem maradtak elismerés nélkül, előbb Nikolics Nemanja került fel egy előkelő listára, később pedig örömmel számolhattunk be arról, hogy egy újabb világbajnokot köszönhetünk az úszók között.

S a sport könnyedebbik oldalával búcsúzunk, mert Trollfoci erőteljesen a felnőtt tartalmak felé kacsintgatott a héten. Előbb egy megyei csapatot szponzoráló pornószínésznőről számoltak be, majd egy nem mondjuk meg miét megmutató kapusról.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/45521/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?