Blogolj!

Ez történt itthon 2017-ben – II. rész

A Jobbikban fölgyorsult a simicskásodás, miközben a balliberális oldalon kezdetét vette a miniszterelnök-jelölt állító bohózat, azaz hivatalosan is színre lépett Botka, Karácsony és a többiek. De ennél sokkal fontosabb volt az ellenzék számára az egyetlen pénzforrásuk, a Soros-féle fedőszervezetek védelme, bármi áron.

Április

A jövedékiadó-csökkentés, az nem áprilisi tréfa volt, hanem a valóság. Ennek köszönhetően az emberek sokat spóroltak, nem úgy, mint a Jobbik, amely hirtelen gazdaggá lett és óriási plakátozós pénzszórásba kezdett. Persze nem mindenkinek tetszett, hogy Simicska megvásárolta a pártot, Torockai például inkább elszámoltatná Simicskát. És voltak persze olyanok, akik nem bírván Simicskát és a cukiskodást, inkább kiléptek.

Eközben a balliberális ellenzékiek, olykor civilnek álcázva magukat, egymás sarkára taposva sietett a Soros-féle fedőszervezet, a CEU „megmentésére”. A DK népszavazási kérdést nyújtott be annak érdekében, hogy Soros továbbra is képezhesse az intézményben a Kelet és Közép-európai országok felforgató partizánjait, míg mások egyenesen élőláncot  vagy tüntetést szerveztek a CEU védelmében. A kormány viszont jelezte: nincs kivételezés, a törvényeket mindenkinek be kell tartania.

Persze a népszavazás sem tuti fegyver, a paksi beruházást sem sikerült elkaszálnia az ellenzéknek. Olyannyira nem, hogy Orbán Viktor javaslatára az atomerűmű bővítését miniszter felügyeli. És megkezdődött a balliberális oldal miniszterelnök-jelölt állító bohózata.

Május:

A haza minden előtt – mondta Áder János az eskütételén, amellyel megkezdte második államfői ciklusát.

Persze nem mindenkinek a haza a fontos, sokkal inkább a pénz. De hiába ette Botka is Soros kenyerét, és hiába választották miniszterelnök-jelöltnek, már javában lejtmenetben volt a bukás felé vezető úton, milliós órával és sokmilliós terepjáróval.

Miközben elkészült a kettős kerítés a határon, egyesek provokáltak, ám a korábban Orbánt lenácizó Ausztria hatalmas pálforduláson ment keresztül. Ez a magyar migránspolitika egyre nagyobb elismertségét is jelzi.

Az ellenzék összefogás helyett inkább osztódással szaporodott, többek között Gémesi is beszállt a játékba.

Médiatörténelmi esemény színtere lett egy kis budai kávézó, ahol egy asztalhoz ültekegy kávéra és persze parázs vitára - Bayer Zsolttal a publicista legvehemensebb kíméletlen bírálói.

Június

Soros-zsoldosai a CEU-ügy után még vehemensebben támadták az országot, a működésük maffia jellegű szervezetre utal. Ezzel szemben a baloldal inkább a szétesés jeleit mutatta, egyben voltak csak egységesek: a migránsok pátyolgatásában és abban, hogy Soros tanácsára elbontanák a magyar határkerítést és elfogadnák a betelepítési kvótát, pedig, mint kiderült, van mit megvédenünk!

Az ellenzékben lassan mindenki Orbán kihívójának nevezi ki magát, így Vonából is miniszterelnök-jelölt lett, immáron harmadszor ígérte a maradék jobbikosoknak, hogy most majd sikerül, aztán persze jöttek az újabb, Simicskával kapcsolatos botrányai

Magyar Magyarországot és európai Európát akarunk”– fogalmazott Orbán Viktor az idei első Nemzeti Konzultáció sikere és a Soros-terv illetve a betelepítési kvóta kapcsán. Újabb csapás volt a Soros birodalomra, hogy a Parlament elfogadta a külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/46408/pics/lead_800x600.jpg
2017,év végi összefoglaló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?