Blogolj!

Ez történt itthon 2017-ben – III. rész

Pintér M. Lajos

Megismerhettük a Soros-tervet, majd harcot hirdettünk ellene, miközben elképesztő méreteket öltött a baloldal cicaharca. A vizes-vb sikere összekovácsolta a nemzetet. Budapesten járt az orosz elnök és az izraeli miniszterelnök is.

Július

Július első napján annak örülhettünk, hogy díjmentessé váltak a közműcsatlakozások a lakosságnak és a kkv-knak. Azok a károsultak viszont már kevésbé voltak boldogok, akik a Green Holidays utazási iroda gyanús csődje miatt szállás nélkül maradtak, majd kint rekedtek Törökországban. Fellélegezhettünk, mikor a magamutogató balliberális politikusok részvétele ellenére is balhé nélkül ért véget a 22. Budapest Pride szivárványos felvonulása. Szépen csillogott az ezüst: a Seuso-kincs római kori leletegyüttes maradék része is hazatért Magyarországra. Új politikai és gazdasági dimenziókat ígértek a felek Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök budapesti látogatása kapcsán. Ahogy Netanjahu elutazott, bombafenyegetés miatt a rendőrségnek az összes nemzetközi vonatot át kellett vizsgálnia. Orbán Viktor Tusnádfürdőn bedobta a köztudatba a Soros-tervet, és meghirdette: Magyarország a magyaroké, Európa az európaiaké. Magyarország bizonyított: minden idők legjobb vizes vb-jét rendeztük meg.

Augusztus

Augusztusban túléltünk egy 40 fokos hétvégét, majd az azt követő pusztító viharokat is. Az ellenzék viszont napszúrást kapott: a vergődő baloldalon mindenki leárulózott mindenkit, a legkeményebben Botka László MSZP-s miniszterelnök-jelölt és Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke hajtott össze. A Jobbik ronggyá izzadt a hőségben: előbb az általános iskolai végzettséggel rendelkezők szavazójogának nyesegetési kísérlete, majd Vona Gábor nyugdíjasgyalázó kirohanása miatt indíthatott ellene egész pályás letámadást a Fidesz. Diplomáciai háború robbant ki Magyarország és Hollandia között, miután a távozó holland nagykövet a muszlim terroristákhoz hasonlította az Orbán-kormányt. A Budapestre villámlátogató Vlagyimir Putyin orosz elnökkel viszont tökéletes volt az egyetértés arról, hogy jövő januárban indul Paks II. építése. A nyár zárásaként a kormány az európai terrorveszély fokozódása miatt fél évvel meghosszabbította a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet.

Szeptember

Szeptember elején Orbán Viktor levelét megírta Jean-Claude Junckernek, a szolidaritásra hivatkozva a határvédelmi költségek felének megtérítését kérte az uniótól. A brüsszeli lepattintással párhuzamosan luxemburgi Európai Bíróságon is buktuk a kvótapert, mire a kormány minden addiginál keményebben szállt bele a közösségbe. A miniszterelnök politikai küzdelmet hirdetett a Soros-terv ellen, és több alkalommal világossá tette, ha a fene fenét eszik is, hazánk nem lesz bevándorlóország. A kabinet előbb két gyertyát gyújtott a határokat védő kerítés ünnepi tortáján, majd összekalapálta az újabb nemzeti konzultációt a Soros-tervvel és a kötelező betelepítéssel kapcsolatban. A bukás szelét érző Botka László nagyvonalú ajánlatnak álcázott zsarolással próbálta közös listára terelni a balliberális ellenzéki pártokat, de szóra sem méltatták. Gyurcsány Ferenc Botkát nevezte meg a töketlenkedés fő felelősének, az új üdvöskének kikiáltott Szél Bernadett LMP-s miniszterelnök-jelölt programot hirdetett, pártja a gyűlölet karmesterével erősített.

https://blogstar.blogstar.hu/./pages/blogstar/contents/blog/46454/pics/lead_800x600.jpg
2017,Belpolitika,év végi összefoglaló
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?